Den kvindelige plejehjemsmedarbejder, der siden 15. marts har været varetægtsfængslet og sigtet for et tilfælde af drab og flere drabsforsøg på Plejecenter Tirsdalen i Randers, skal forblive bag tremmer i yderligere fire uger.

Det blev onsdag besluttet ved et retsmøde i Tinghuset i Randers.

Da dommeren afsagde kendelsen, drejede kvinden sin stol væk fra tilhørerrækkerne og begyndte at græde. Hun var tydeligt påvirket.

Bagefter spurgte hun en betjent om lov til at tale med sin mand, som også var til stede i retslokalet. Det fik hun dog besked på umiddelbart ikke var muligt med den begrundelse, at de ikke må have fysisk kontakt, når hun er varetægtsfængslet.

Det fik ikke den midaldrende kvinde, der var iført hvid T-shirt og briller, til at ryste mindre.

Ved begyndelsen af retsmødet klokken 10.30, kom det hurtigt frem, at hendes fremmøde ved dette retsmøde - modsat sidste gang - skyldtes, at hun onsdag for første gang ville afgive forklaring i den mystiske sag.

Den forklaring er vi dog endnu ikke blevet klogere på, da dørene til retsmødet blev lukket, kort efter at retsmødet begyndte.

Det skete på foranledning af både anklager og forsvarer – blandt andet af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Kort før klokken 12 blev dørene dog åbnet for offentligheden igen.

Den fortsatte varetægtsfængsling blev begrundet med, at der stadig er en begrundet mistanke om, at hun er skyldig i flere af de alvorlige sigtelser, og at der er grund til tro, at hun på fri fod vil kunne vanskeliggøre efterforskningen.

Sagen har fået stor mediebevågenhed, da anholdelsen af kvinden tilbage i marts måned skete i dybeste hemmelig samtidig med, at grundlovsforhøret blev holdt for dobbeltlukkede døre.

Det vil sige, at offentligheden hverken måtte sidde med til grundlovsforhøret eller høre sigtelserne mod kvinden.

Sådan fortsatte det indtil for knap tre uger siden, hvor Østjyllands Politi vurderede, at de nu var så langt i efterforskningen, at de dobbeltlukkede døre kunne ophæves og sigtelserne mod kvinden offentliggøres.

Herefter kunne B.T. løfte sløret for en hel række af nye, uhyggelige oplysninger i sagen mod kvinden,

En aktindsigt viste blandt andet, at de fire forurettede alle havde fået medicin, som hæmmede deres centralnervesystem.

Nogle af beboerne havde fået flere af stofferne, mens andre kun fik et enkelt. Hvis de overlevede, blev de kort efter forgiftet og indlagt igen.

Stofferne førte de forurettede i en stærkt bevidsthedssvækket tilstand, hvoraf en ældre kvindelig beboer om aftenen den 1. marts afgik ved døden på Randers Sygehus.

De fire beboere blev alle indlagt første gang på Randers Sygehus 27. februar i år.

Det er en af grundende til, at politiet kom på sporet af, at kvinden kunne stå bag. Hun var nemlig den eneste medarbejder, som havde vagt dagen før samtlige indlæggelser, fremgår det af retsbogen.

Desuden fremgår det af logfiler, at hun i forbindelse med vagten adskillige gange med sin nøglebrik var logget ind i medicinrummet på plejehjemmet, på trods af at hun ikke havde tilladelse til at dosere medicin.

Derudover er der fundet medicin og emballage fra samme slags medicin, som hun er sigtet for at have anvendt, på hendes bopæl. Det er fundet sammen med medicin til andre beboere på plejehjemmet.

Du kan læse flere af de uhyggelige detaljer her.

Kvinden skal indtil videre forblive varetægtsfængslet frem til 6. juli.

Hendes forsvarer, Lars Thousig, kærede dog med det samme afgørelsen til Vestre Landsret med påstand om løsladelse.

Hun nægter sig skyldig.