Den kvindelige drabssigtede plejehjemsmedarbejder på Plejecenter Tirsdalen i Randers er onsdag mødt op i Tinghuset i Randers – formentlig for at afgive forklaring for første gang i den mystiske og voldsomme sag.

Det kom frem ved retsmødet begyndelse, som egentlig blot skulle handle om, hvorvidt hendes varetægtsfængslings skal forlænges eller ej.

Hun er sigtet for ét tilfælde af drab og tre forsøg på manddrab på plejehjemmet og har været varetægtsfængslet siden 15. marts i år. Hun nægter sig skyldig.

B.T. har tidligere kunnet løfte sløret for de uhyggelige oplysninger i sagen mod kvinden, der skulle have forgiftet to ældre kvinder og to ældre mænd.

Den ene kvinde afgik ved døden 1. marts på Randers Sygehus. De tre andre borgere overlevede.

I Retten i Randers var den korthårede kvinde iført en hvid T-shirt og briller, da hun blev ført ind i retssalen. Ved siden af hende sad hendes forsvarsadvokat.

Hun forholdt sig helt roligt.

Det er første gang, at kvinden skal afgive forklaring i retssagen, men det bliver for lukkede døre, da anklagemyndigheden ved retsmødets begyndelse anmodede om dørlukning, hvilket forsvarsadvokaten tilsluttede sig.

Det sker af hensyn til efterforskningen og sagens kompleksitet, forklarede anklagemyndigheden.

Fordi den sigtede formentlig vil udtale sig, skal politiet derudover også have lov at undersøge sagen nærmere, før offentligheden får kendskab til det, der kommer frem.

»Det er ikke af ond vilje, det her, men hensynet til efterforskningen er større end offentlighedens interesse,« sagde specialanklager Jesper Rubow til pressen, der var mødt op og som protesterede mod dørlukningen.

Dommeren lukkede efterfølgende dørene, og B.T.s journalist måtte forlade retssalen sammen med en række andre journalister.

Efter middag vil kendelsen blive læst op.

B.T. følger sagen.