Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For første gang oplyser Østjyllands Politi nu, at en kvindelig plejehjemsansat er sigtet for drab og drabsforsøg begået på Plejecenter Tirsdalen i Randers.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse fredag middag.

»Vi er nu så langt fremme i vores omfattende efterforskning, at vi, i samarbejde med anklagemyndigheden, har vurderet, at grundlaget for de dobbeltlukkede døre ikke længere er til stede,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Kvinden blev på baggrund af en intensiv efterforskning anholdt den 14. marts.

Efterforskningen blev iværksat efter en anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på Randers Sygehus. De mistænkelige indlæggelser drejede sig alle om borgere på Plejecenter Tirsdalen i Kristrup ved Randers.

Den sigtede kvinde er indtil videre sigtet for et tilfælde af drab og tre forsøg på manddrab. Subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

Ifølge sigtelserne skal kvinden bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

»Det er en meget alvorlig sag, og der ligger rigtig meget efterforskningsarbejde forude, før vi har afklaret, hvad der præcist er sket.«

»Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, og selvom jeg har forståelse for den store interesse fra offentligheden, så ønsker vi af hensyn til den omfattende efterforskning og de lukkede døre i grundlovsforhøret, samt efterfølgende retsmøder, ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt,« siger Brian Voss Olsen.

Den sigtede kvinde nægter sig skyldig i alle anklager, oplyser Brian Voss Olsen til B.T.

Han fortæller, at politiet ikke kan udelukke, at der kan ligge flere sager, som kvinden vil blive sigtet for.

»Der er ingen tvivl om, at vi arbejder os fremad i efterforskningen. Vi kommer til at lave en grundig drabsefterforskning. Det har vi gjort fra starten, og vi kommer selvfølgelig til at undersøge det grundigt. Så det kan vi ikke udelukke,« siger han.

Borgmester Torben Hansen og formand for Omsorgsudvalget Ellen Petersen har fredag udsendt en udtalelse efter politiets offentliggørelse af sigtelserne mod kvinden.

»Det berører os dybt.«

»Det er chokerende, at der er mistanke om en forbrydelse. Nu skal politiet have ro til efterforskningen.«

»Fra Randers Kommunes side gør vi selvfølgelig vores yderste for at samarbejde med politiet. Vi er meget tilfredse med, at Randers Kommune i denne svære situation gør et stort arbejde for at tage hånd om de berørte, både beboere, pårørende og medarbejdere,« skriver de i udtalelsen.

B.T. har været i kontakt med den lokale leder på Plejecenter Tirsdalen, Susanne Tvede, men hun ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere sagen, da hun netop er blevet bekendt med sigtelserne.

B.T. har tidligere fortalt om, hvordan Henrik Madsens 80-årige parkinsonramte mor er blevet indlagt tre gange med medicinforgiftninger. Første gang 27. februar i år.

Henrik Madsen føler sig overbevist om, at hans mors mystiske indlæggelser hænger sammen med sagen mod den ansatte på plejehjemmet. Læs mere her.

Andre læser også