Otte års ubetinget fængsel.

Sådan lyder dommen for en 34-årig mand, der var tiltalt for at have misbrugt sin steddatter gennem en længere årrække. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Eva Madsen.

Misbruget har ifølge anklageskriftet fundet sted mellem 2015 og 2021 fra steddatteren var seks år til hun var 12 på adresser i henholdsvis Hjørring og Svendborg.

Misbrug der blandt andet omfattede fuldbyrdet voldtægt, voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse. Noget som blandt andet er sket mens steddatteren sov.

»Han blev dømt for alle forhold,« fortæller anklageren.

Stedfarens forsvarer har til B.T. tidligere oplyst, at manden nægtede sig skyldig i at have haft samleje med steddatteren, men erkendte at have krænket hendes blufærdighed.

»Han sagde i retten, at han ikke havde haft fuldbyrdet samleje, men erkendte, at han havde forsøgt på det. Men retten fandt det bevist, at han havde haft fuldbyrdet samleje,« siger Eva Madsen.

At manden er stedfar til pigen er også en skærpende omstændighed.

»Man kan se på praksis, at det har en betydning, at det er foregået i et hjem, hvor man skal føle sig tryg og at gerningsmanden er en, mand er nært beslægtet med og skal kunne søge tryghed hos,« siger Eva Madsen.

Den 34-årige mand modtog dommen. Han har siddet fængslet siden maj i år og er det fortsat.