Willi Weber kan ikke mere.

Han vil ikke længere tænke for meget på sin ven Michael Schumacher - og slet ikke på, hvordan den tidligere Formel 1-stjerne har det efter sin tragiske skiulykke i december 2013.

»Jeg har afsluttet kapitlet med Michael efter flere år med sorg, ellers var jeg blevet gal,« siger Willi Weber i et interview med det tyske magasin Bunte.

Den aldrende tysker stoppede det professionelle samarbejde med Michael Schumacher i 2010, mens venskabet fortsatte. Han vil i stedet fokusere på de gode tider, de havde sammen.

»Vi havde en fantastisk tid samme og gik gennem tykt og tyndt gennem 20 år,« siger Willi Weber.

Den tidligere manager befinder sig den spanske ferieø Mallorca, da Bunte fanger ham over telefonen.

Pudsigt nok er det samme sted, at Schumacher-familien for nylig har sikret sig en ny feriebolig til 220 millioner kroner.

Herefter opstod der historier om, at Michael Schumacher fremover skulle bo på ferieøen i stedet for i den nuværende bopæl nær Genevesøen i Schweiz - indtil de blev kategorisk afvist fra Schumacher-familien i en sjælden udtalelse.

Willi Weber står helt uforstående over for købet af det eksklusive feriehus på Mallorca. Også selv om Michael Schumacher efter alt at dømme aldrig kommer til at besøge det.

Michael Schumacher giver Willi Weber et lift på Hockenheim-banen i 2002.
Michael Schumacher giver Willi Weber et lift på Hockenheim-banen i 2002. Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

»Jeg undrer mig over, hvorfor hans familie har købt et hus dér.«

»Michael ønskede aldrig at at bo på Mallorca. Han følte sig ikke tilpas her. Han kunne slet ikke lide Mallorca, og det var langt fra han drømme-ø, selv om mange nu lader som om, at han elskede Mallorca. Det er ikke sandt,« siger Willi Weber.

Den tidligere manager har tidligere været ude med en kritik af, at Schumacher-familien holder alle oplysninger om den syvdobbelte verdensmesters tilstand hemmelig.

»Jeg mener, at det er vældig uheldigt, at Michaels fans ikke får noget at vide om hans tilstand. Hvorfor fortæller ingen sandheden?« spurgte han sidste år i et interview.

Det var Sabine Kehm, der i 2010 overtog rollen som manager for Michael Schumacher, og hun har siden skiulykken i 2013 også varetaget al kommunikation med omverden for Schumacher-familien.

Hun satte efter Willi Webers kritik ord på, hvorfor der ikke er sluppet mange detaljer ud.

»Alle forstår situationen. Det er et spørgsmål om værdighed.«