Hvad der skulle have været en sjov aften, endte som alt andet for den tidligere 'X Factor'-deltager Sigmund Trondheim.

Han fortæller nemlig, at han natten til søndag blev slået ned af en fyr, som kom med homofobiske udtalelser.

»Så kommer der den her fyr, som siger: 'Hvorfor er der fyldt med bøssekarle over det hele?' Så sagde jeg til ham, at han kunne tale ordentligt eller pisse af.«

Sådan forklarer kendissen, at konfrontationen imellem ham og overfaldsmanden opstod.

Sigmund Trondheim fik flækket et øjenbryn ved overfaldet, men siger, at det psykiske ar er de værste. (Privatfoto)
Sigmund Trondheim fik flækket et øjenbryn ved overfaldet, men siger, at det psykiske ar er de værste. (Privatfoto) Foto: Privat
Vis mere

Sigmund Trondheim, der er homoseksuel, var lørdag taget til fest og skulle have en sjov aften. Han skulle til et arrangement, der bliver holdt på klubben Chateu Motel hver måned, men denne nat blev altså alt andet end festlig for 24-årige Sigmund Trondheim.

Efter han havde konfronteret manden, gik personen ifølge sangeren helt amok.

»Jeg er gået udenfor. Men han må have været meget vred. I hvert fald fandt han mig ude på gaden, og der slog han mig,« fortæller han.

»Heldigvis ringede mine venner til politiet, og de kom rimeligt hurtigt, og så aflagde jeg forklaring.«

Københavns Politi bekræfter, at der kom en anmeldelse om vold klokken 03.22 på adressen. Sigmund Trondheim fortæller, at han først talte med betjentene, og efterfølgende fik han behandling på skadestuen.

»Jeg fik behandlet min skade, og derefter blev jeg tjekket for hjernerystelse, hvilket jeg heldigvis ikke har.«

Sigmund Trondheim mener klart, at det var en hatecrime, og han forstår ikke, hvorfor man vælger at komme til et arrangement, der er for homoseksuelle, hvis man har noget imod dem.

Han er trods den voldsomme oplevelse ved godt mod, men der er dog én ting, som gør ham ked af det.

»Jeg bliver vildt ked af det over, at 'hatecrimes' finder sted så ofte. Jeg synes, det er deprimerende, at man nogle gange ikke tør at gå ud ad døren, fordi man ikke ved, hvad man støder på den dag.«

Søndag morgen lagde Trondheim et billede med sin skade i ansigtet på Instagram.

Han ser sig selv som én, der ikke lader sig intimidere, forklarer han og fortæller, at det var derfor, han gav igen, da den fremmede mand kaldte folk og ham selv for 'bøssekarle'.

»Han (den anklagede overfaldsmand, red.) siger de mest syge homofobiske ting. Og så er jeg ikke bange af mig, så jeg siger bare noget til ham.«

Sigmund Trondheim er langtfra den eneste homoseksuelle, som siger, han har oplevet at blive udsat for en hatecrime.

Eksempelvis blev journalist Marcel Juul Østergren slået ned foran en bøssebar i 2013. Ligeledes fik kendis Gustav Salinas at vide, at det var ærgerligt, han ikke døde af et voldeligt overfald, han var udsat for, og tidligere justitsminister Søren Papes kæreste, Josue Vasquez, er også blevet udsat for vold. Her blev overfaldsmanden i første omgang sigtet for at have begået en hadforbrydelse.

Sigmund Trondheim lover sine følgere på Instagram, at han kommer med en update i sagen. I opslaget lægger han ikke skjul på, hvad han tænker om overfaldet.

'Jeg ved virkelig ikke, hvad der skal blive af det her land, hvis man som homoseksuel ung mand ikke engang kan tage til en kæmpe fest for 'HOMOSEKSUELLE' uden at blive tæsket i øjet af en eller anden fortabt homofobisk idiot,' skriver han.