Sangeren og reality-deltageren Sigmund Trondheim blev natten til søndag slået i ansigtet på natklubben Chateau Motel i det indre København.

Overfaldet efterlod ham med et flækket øjenbryn, og sagen er meldt til politiet, som tager den meget seriøst. Det oplyser Københavns Politi til B.T.

»Det er en sag, som vi ser på med stor alvor,« siger Troels Jensen, pressemedarbejder hos Københavns Politi.

»Man skal selvfølgelig ikke risikere at blive slået ned på grund af sin etnicitet, seksualitet eller race,« siger han om sagen, der udspillede sig i de tidligere nattetimer på det populære diskotek.

Sigmund Trondheim fik flækket et øjenbryn ved overfaldet, men siger, at det psykiske ar er de værste. (Privatfoto)
Sigmund Trondheim fik flækket et øjenbryn ved overfaldet, men siger, at det psykiske ar er de værste. (Privatfoto) Foto: Privat
Vis mere

Ifølge Sigmund Trondheim blev han udsat for homofobiske bemærkninger, og da han tog til genmæle, blev han slået hårdt i hovedet af overfaldsmanden.

»Så kommer der den her fyr, som siger: 'Hvorfor er der fyldt med bøssekarle over det hele?' Så sagde jeg til ham, at han kunne tale ordentligt eller pisse af,« siger den tidligere 'X Factor'-deltager.

Mandag eftermiddag er han stadig meget påvirket af overfaldet, som har sat dybe spor i psyken.

»Jeg har det fint nok fysisk. Men mentalt er jeg da nedtrykt, vred, rasende, deprimeret og angstprovokeret. Men jeg kommer aldrig ned med nakken, og jeg bliver aldrig et offer,« siger han.

»Med det mener jeg, at jeg aldrig bliver bange for at svare folk igen og stå op for mine rettigheder. Dem, der opfører sig modbydeligt og truende, kommer aldrig til at få mig ned med nakken eller få mig til at opføre mig som en nikkedukke,« siger Sigmund Trondheim, der er meget glad for politiets udmelding om voldssagen.

»Jeg er virkelig glad og lettet over, at politiet tager det her seriøst. Jeg har bedt til Gud om, at gerningsmanden bliver arresteret og kommer i fængsel. Som queer-person kan man aldrig vide, om dørmænd og politi tager den slags seriøst. Så jeg er virkelig glad og faktisk rørt over det,« siger Trondheim.

Ifølge ham forekommer den slags hadforbrydelser ofte i det københavnske natteliv, og han oplever sommetider en frygt for at forlade sit hjem på grund af fænomenet.

Københavns Politi kan ikke udtale sig til B.T. om den igangværende efterforskning af sagen, og derfor heller ikke svare på, om der er anholdelser eller konkrete mistænkte. Hvis en formodet gerningsmand bliver tiltalt i sagen, vil man se på, om han skal anklages for hadkriminalitet som en skærpende omstændighed i sagen.