En otte år lang strid med anklager om svindel mellem popsnedkeren Remee og hans tidligere personlige assistent og rådgiver, Christian Hoeck, har onsdag fået en afslutning.

Landsretten fældede onsdag dom i den civile erstatningssag, hvor Christian Hoeck blev dømt til at betale Remee 700.000 kroner i godtgørelse. Dermed har landsretten stadfæstet byrettens afgørelse i sagen mellem de to.

Det oplyser Østre Landsret til Ritzau.

Sagen omhandler en strid tilbage fra 2013, hvor Ekstra Bladet dengang kunne afsløre, at Remee havde anmeldt Christian Hoeck for underslæb.

Hitmageren havde ansat Hoeck for at få bedre styr på økonomien, men i stedet for at få orden på finanserne, mente Remee, at Hoeck havde misbrugt hans kreditkort og bankkonti, således at hans skatteregning voksede sig så stor, at han måtte optage et millionlån for at betale af på den.

Remee ses her med Sanne Salomonsen og Thomas Blachman i 2017.
Remee ses her med Sanne Salomonsen og Thomas Blachman i 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

»Til sidst gik det så op for mig, at alle de penge, jeg troede, jeg havde betalt i skat gennem halvandet år, slet ikke var blevet betalt. I stedet havde Christian brugt dem på kasinoer og klubber. Det betød, at jeg stadig sad med en stor skatteregning. Oveni kom så de mange penge, der uden mit vidende var trukket ud til hans luksusforbrug,« fortalte han tidligere på året i et interview med Berlingske.

Her fortalte han også, hvordan han og Hoeck til at begynde med var blevet enige om, at Hoeck skulle betale alle pengene tilbage, hvilket Hoeck - ifølge Remee - dog efterfølgende ikke ville alligevel.

Remee fyrede ham og anmeldte ham for underslæb for tre millioner kroner. Politet afviste dog at rejse en straffesag, og Remee valgte at rejse en civil erstatsningssag nogle år senere.

Sagen  blev afgjort i byretten i 2020, hvor Hoeck blev dømt til at betale 700.000 kroner tilbage til Remee.

Remees tidligere assistent Christian Hoeck ankede sagen fra byretten.
Remees tidligere assistent Christian Hoeck ankede sagen fra byretten. Foto: Claus Bech
Vis mere

Remee udtalte dengang til Ekstra Bladet, at han var glad for, at dommen gav ham medhold, men at det ikke rettede op på, at han i mange år havde kæmpet med en dårlig økonomi som følge af pengemisbruget.

»Ingen dom kan måle sig med de skader, det har forvoldt både personligt og økonomisk, men det er en ny begyndelse,« sagde han.

Christian Hoeck var dog ikke tilfreds med dommen, som han altså valgte at anke til Landsretten.

»Hvis jeg skal betale beløbet (de omkring 700.000 kroner, som byrettens dom lyder på, red.), så vil det svare til, at jeg har været negativt lønnet. Det vil sige, at jeg har betalt for at arbejde der, og det mener vi jo selvfølgelig er mærkeligt,« har Christian Hoeck udtalt til Berlingske.

Onsdag fik han så Landsretten syn på sagen.