»Jeg vågnede op i en park i Husum, hvor der stod to betjente og lyste mig i hovedet, og så kørte de mig hjem.«

Sådan fortæller Jesper Skibby til Her & Nu om en episode, der fandt sted, da han i 2005 medvirkede i 'Vild med dans'.

Det populære danseprogram og den dertilhørende massive opmærksomhed havde nemlig store konsekvenser for den 57-årige tidligere cykelrytter, fortæller han til ugebladet.

Faktisk havde den så store konsekvenser, at Skibby, der trods sine manglende danseevner nåede hele vejen til finalen i programmet, efter et liveshow gik for langt og blandede store mængder medicin og alkohol.

Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby på dansegulvet i TV2's underholdningsprogram 'Vild Med Dans'.
Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby på dansegulvet i TV2's underholdningsprogram 'Vild Med Dans'. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

»Jeg vågnede op i en park i Husum, hvor der stod to betjente og lyste mig i hovedet, og så kørte de mig hjem,« siger Jesper Skibby, der dengang boede hos sin bedstemor.

»Jeg har lavet meget lort i mit liv, men det med at blive slæbt op til første sal hos min farmor, var slemt. Hun kiggede på mig og sagde: 'Jesper, det gør du ikke igen',« fortsætter han.

Den tidligere cykelrytter stoppede sin karriere i 2000, hvilket medførte, at det misbrug, han allerede var påbegyndt under sin karriere, pludselig eskalerede.

Det fortæller han i sin nye, aktuelle selvbiografi 'Engang var jeg Jesper Skibby'.

Jesper Skibby nåede til finalen med Julia Petrovic i 'Vild med Dans'.
Jesper Skibby nåede til finalen med Julia Petrovic i 'Vild med Dans'. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

Han har i den forbindelse fortalt til B.T., at misbruget har fået ham til at forsøge selvmord hele to gange. Første gang under nytårsaften i 2003 og anden gang i 2005, hvor han var udsendt som cykelekspert på hollandsk tv under Tour de France.

»Jeg følte mig udenfor. Jeg stod på sidelinjen. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig. Men jeg ender på et hotelværelse i Pau. Så tog jeg en pille. Så en anden pille. Det var også ligegyldigt. Så en mere. Jeg tænkte 'jeg er på et hotelværelse – ingen kan finde mig',« har han sagt til B.T. om episoden.

Til Her & Nu fortæller han, at 'Vild med dans' forværrede den maske, han altid har båret i offentligheden. En maske, der har fået offentligheden til at tænke på ham som 'ham den sjove cykelrytter'.

Han fortæller endvidere, at masken blev ekstra svær at bære under 'Vild med dans' på grund af den voldsomme eksponering.

»Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle opføre mig. Jeg tror ikke, at nogen fornemmede, hvem jeg var bag den sjove maske, og det gjorde jeg heller ikke selv,« siger Jesper Skibby til ugebladet.