Ingen biler på Lille Kongensgade i Indre By i København.

Sådan skal fremtiden være, hvis det står til den tidligere 'X Factor'-dommer Remee S. Jackman.

Den 46-årige producer og barejer er så fast besluttet på en mere bilfri hovedstad, at han endda er kommet med et visuelt bud på, hvordan Lille Kongensgade, der går fra Nikolaj Plads til Kongens Nytorv, kan se ud.

Det skriver Magasinet KBH ifølge Berlingske.

»Jeg forestiller mig en levegade, hvor det ikke kun er et spørgsmål om at købe noget eller at komme ind et sted og spise, men hvor du også har lyst til at være i selve gaden. Den kombination findes slet ikke i Indre By i dag,« siger han til magasinet.

Den tidligere 'X Factor'-dommer ejer selv baren Móshù, som er beliggende på den kendte vej, hvor der desuden ligger en lang række andre barer og restauranter.

Vejen har allerede været delvist lukket af for biler på grund af metrobyggeriet i Indre By, og derfor har flere af de erhvervsdrivende allerede mærket, hvordan det føles at have færre biler kørende i gaden.

Københavns Kommune har allerede stemt for, at Lille Kongensgade skal være en del af et fire måneder langt forsøg, hvor man fra juni vil få mulighed for at bremse bilers adgang til Indre By – blandt andet ved at fjerne en række parkeringspladser i Middelalderbyen, hvor Lille Kongensgade ligger.

Men det er altså ikke nok for Remee, der gerne vil have bilerne helt væk fra gaden.

Ifølge Remee S. Jackman er der flere af de erhvervsdrivende i Lille Kongensgade, der er interesserede, men finansieringen er endnu ikke helt på plads.

Den tidligere 'X Factor'-dommer fortæller endvidere til Magasinet KBH, at han i samarbejde med det visuelle studie NOR3D har udarbejdet et bud på, hvordan gaden kan komme til at se ud.

Et bud, som allerede er blevet vist frem på Københavns Rådhus.