Onsdag aften afgik youtuberen Albert Dyrlund ved døden, efter han styrtede 200 meter ned fra en bjergskrænt i Italiens sydlige Tyrol.

Sammen med vennen Tucker Doss var han draget op på toppen af Seceda-bjerget for at lave indhold til deres sociale medier.

Nu står den amerikanske youtuber frem og fortæller, hvordan han oplevede den skæbnesvangre ulykke, der stadig sidder dybt i ham.

»Fordi det er et turistet sted, var der mange stier og bygninger omkring, og så ville vi væk fra dem ved at tage tættere på bjerget. Vi besluttede os for at tage længere op på bjerget. Vi kom så op til bjergtoppen, hvor ulykken skete. På toppen var der fladt, men på den anden side var der et kort og stejlt græsområde, der ledte til kanten af bjerget,« starter Tucker Doss sin beskrivelse af den tragiske ulykke i et opslag på sin Instagram.

Det var på dette græsområde, Albert Dyrlund sad og filmede sig selv, mens Tucker Doss tog billeder af landskabet cirka 60 meter væk.

»Da ulykken skete, havde jeg min ryg mod ham, og jeg hørte ham skrige mit navn. På det tidspunkt vendte jeg mig rundt og så ham glide ukontrolabelt ned af græsset og ned af klippen,« fortæller den amerikanske youtuber.

»Jeg stod i chok og var ikke i stand til at røre mig i et par sekunder og løb over til der, hvor han havde siddet og prøvede at absorbere, hvad der var sket. Jeg begyndte at græde og skrige og løb over til min telefon og ringende efter alarmberedskabet. De kunne få en helikopter til stedet indenfor 10 minutter,« skriver han.

Men som bekendt stod 22-årige Albert Dyrlunds liv desværre ikke til at redde, da han ankom til hospitalet efter det voldsomme fald.

De to venner havde ellers taget deres forholdsregler og følte ikke, at de havde grund til bekymring deroppe på bjergtoppen.

»Alt føltes normalt, og vi følte os ikke ude af kontrol eller i fare overhovedet, der var ikke noget vind og vejforholdene var rolige,« understreger Tucker Doss i opslaget.

Siden dødsulykken onsdag aften har han haft svært ved at sove og ser kontant det hele ske for sine øjnene igen og igen.

Her ses et billede af området, hvor ulykken fandt sted. (AP Photo/Matthias Schrader)
Her ses et billede af området, hvor ulykken fandt sted. (AP Photo/Matthias Schrader) Foto: Matthias Schrader
Vis mere

Han havde kun mødt Albert Dyrlund for første gang tidligere denne måned, selvom de gennem længere tid havde skrevet sammen på sociale medier.

»Mens jeg kæmper med at forstå, hvad der skete, så husker jeg også på at værdsætte alt det, som Albert bragte ind i mit liv i den korte tid, jeg kendte ham,« fortæller Tucker Doss og roser Albert Dyrlund for hans åbenhed og autencitet, frygtløshed og venlighed, hans kreativitet, humor og vindende personlighed.

»Jeg elsker dig Albert, og jeg vil savne dig for evigt,« slutter youtuberen sine mindeord.

Det er kun tre dage siden, at Tucker Doss slog en video op med Albert Dyrlund, hvor de to venner rendte rundt i København og tog imod skøre udfordringer fra folk på gaden.

Siden drog de mod det bjergrige Val Gardena i det nordlige Italien, hvor den tragiske ulykke indtraf onsdag aften, mens de lavede nyt indhold til deres YouTube-kanaler.

B.T. forsøgte forinden opslaget at komme i kontakt med Tucker Doss, men han er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelser.