Nedturen uden ende. Sådan kan det måske føles at være den tidligere så feterede sundhedsguru Christian Bitz, efter isenkræmmerkæden Imerco tirsdag har meddelt, at man fjerner en del af hans keramikprodukter fra hylderne.

For det bliver noget af en mavepuster for Bitz og hans partnere, vurderer ekspert.

Bitz har allerede tidligere fået fjernet nogle af sine varer fra hylderne hos en anden isenkræmmerkæde, Kop og Kande

»Jeg vil tro, at det vil have en stor betydning, for det er de de to førende isenkræmmerkæder på det danske marked. Så for Bitz og hans samarbejdspartnere må det blive et stort slag,« siger detaileksperten Bruno Christensen.

Og Imercos handling er da også en, som både Christian Bitz og producenten af hans keramik, F&H, formentlig vil kunne mærke.

Mens Kop og Kande indtil videre kun har valgt at fjerne de fem produkter i tre farver fra Bitz-serien, som Landsretten i maj gav keramikeren Kasper Würtz medhold i var kopiprodukter, så tager Imerco skridtet videre.

Imerco, der er ejes af grevinde Alexandras ven, rigmanden og ejendomsinvestoren Mikael Goldschmidt, har valgt at fjerne en lang række af Bitz-produkterne fra hylderne i kædens 166 butikker.

Helt præcist fjerner kæden yderligere 59 produkter, som ifølge Imercos forståelse er en del af en kommende sag, som Kasper Würtz har anlagt mod Christian Bitz og F&H.

Christian Bitz har været i en nærmest permanent shitstorm de seneste måneder grundet sagem mod Kasper Würtz.
Christian Bitz har været i en nærmest permanent shitstorm de seneste måneder grundet sagem mod Kasper Würtz. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Imerco havde i forvejen fjernet de produkter, som ifølge dommen fra maj krænkede Kasper Würtz' ophavsret.

Hele balladen om Christian Bitz kopierne af nogle af Würtz produkter har rejst en shitstorm mod sundhedsguruen, der også på de sociale medier har spredt sig til forhandlere, da forbrugerne er sure over, at produkterne stadig kan købes.

Ifølge Bruno Christensen er kædens motiv for at fjerne produkterne dog sandsynligvis ikke primært forbrugerne:

»Det er egentlig mere et signal til leverandørerne, end det er til forbrugerne. Det er at signal til leverandørerne om, at kæden bakker op om originalprodukter fremfor at ville have en hurtig gevinst på at sælge et kopiprodukt,« siger Bruno Christensen.

Tror du, at Christian Bitz fremover vil kunne sælge keramik med navnet ‘Bitz’?

»Det vil jeg da tro, men det er da klart, at navnet har fået nogle skrammer af denne her episode, og der skal gå noget tid,« lyder det fra Bruno Christensen.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Christian Bitz, F&H og Imerco, men det er endnu ikke lykkedes.

Kop og Kande har tidligere forklaret til B.T., hvorfor man har valgt kun at fjerne de produkter, som der er faldet dom over – og ikke dem, som er del af en kommende retssag.

»Det, vi forholder os til, det er det, der bliver dømt for, og ikke, hvad der bliver stævnet for,« lød det dengang fra Peter Devantier Therkelsen, administrerende direktør i Kop & Kande, til B.T.