Han var hjernen bag en af Danmarks største restaurantsucceser, og millionerne rullede ind på bankbogen. Men så ramte en kæmpe shitstorm, der førte til imperiets fald.
I dag lever Palle Skov Jensen, der stiftede Jensens Bøfhus, et helt andet liv. Langt væk fra storhedstidens palævilla. Han ærgrer sig, men uden at være bitter, fortæller han i et interview med Fyens.
Knap én milliard lød omsætningen på, da den familievenlige restaurantkæde var på sit højeste omkring 2013.
Mens danskerne spiste sig mætte i Jensens bøffer, blev bankkontoen hos den fynske stifter større og større. Flere og flere restauranter skød op, og Palle Skov Jensen blev kendt som den fynske købmandssøn, der blev til mangemillionæren fra Odense.
Han boede i den fynske hovedstads dyreste hus, og han fik sågar tildelt ridderkorset. Kun de færreste har nok kunnet forestille sig, at noget kunne gå galt.
Men det gjorde det. Og det gik helt galt.
En kamp om et navn endte i en gevaldig fadæse, der i sidste ende førte til bøfkongens fald fra tinderne. Et fald, der endte med, at han måtte forlade livsværket og mistede det meste af sin formue:
Palle Skov Jensen, der nu nyder livet som pensionist på en landejendom på Sydfyn, fortæller til det fynske medie, at den ærgerlige exit fra livsværket fylder, men at han ikke er bitter.
Til gengæld er han skuffet over nogle af sine tidligere 'venner'.
»Jo jo, der er da nogen, som jeg var såkaldt venner med, som jeg ikke ser i dag. Det kan ærgre lidt. Men det er jo deres valg,« lyder det fra Palle Skov Jensen, der mandag fylder 70 år.
Det var i 2014 – midt i Jensens Bøfhus' storhedstid - at det gik galt.
Bøfkongen og hans forretning havde slæbt den lille nordjyske fiskerestaurant Jensens Fiskerestaurant fra Sæby i retten, fordi man mente, at fiskerestauranten snyltede på Jensens Bøfhus’ brand ved at have et navn så tæt på bøfhusets.
Men selvom bøfhuset vandt sagen i retten – endda i Højesteret – så tabte de stort blandt danskerne.
Mange danskere blev nemlig så forargede over, at Jensens Bøfhus havde spillet med musklerne overfor en lille ubetydelig konkurrent, at folk begyndte at opfordre til en boykot.
Boykotten spredte sig som en steppebrand på de sociale medier, og Jensens Bøfhus’ omsætning raslede ned.
Dertil kom andre aktører på markedet som Restaurant Flammen og Madklubben, der åd sig ind på bøfhusets klientel, og pludselig begyndte millionerne at rulle den forkerte vej ud af Palle Skov Jensens lommer. I et hastigt tempo.
Palle Skov Jensen blev ifølge Berlingske kritiseret for at være enerådig og stædig, og i et forsøg på en redning skiftede man ham ud med en anden direktør.
Restauranter i massevis blev lukket for at stoppe for den vilde økonomiske åreladning, men intet så ud til at hjælpe.
I 2017 begyndte Palle Skov Jensen at sælge ud af sine aktiver for at få forretningen på fode.
Først købte den daværende dynekonge Lars Larsen hans dyre landejendom ved Bogense, der var udbudt til 59 millioner kroner.
Og kort efter solgte Palle Skov Jensen sin del af Jensens Bøfhus.
I 2019 var turen kommet til hans hjem gennem 27 år, den dyre villa på Langelinie i Odense. Den blev solgt for 22 millioner kroner og blev kendt som Fyns dyreste villa.
I 2022 kappede Palle Skov Jensen de sidste bånd til Jensens Bøfhus, da han solgte Jensens’ fabrik i Struer, der producerer spareribs og laver saucer.
Palle Skov Jensen har tidligere i et interview med Børsen selv erkendt, at sagen med fiskerestauranten nok kunne have været håndteret bedre.
»Vi skulle have kommunikeret bedre, og så må jeg erkende, at jeg på det tidspunkt ikke var i trit med mine gæster. Og som den store spiller skulle vi have vist mere ydmyghed og brugt flere kræfter på at søge et forlig,« sagde Palle Skov Jensen dengang til Børsen.