»Jeg synes ikke, der var grund til, jeg skulle udtale mig eller stille mig foran et kamera lige i de minutter.«

Rikke Iversen tøver ikke, da hun skal svare.

Torsdag aften i VM-hallen i Granollers endte på trods af en flot dansk sejr ikke helt, som holdet havde håbet på, for den voldsomme skade til Mia Rej rystede danskerne, og Rikke Iversen var en af dem, der blev meget berørt.

Derfor blev det efter kampen et høfligt og bestemt 'ikke lige nu', da pressen ville tale med hende.

Rikke Iversen lige efter Mia Rej bliver skadet under VM kampen i gruppe F mellem Danmark-Tunesien i Granollers. De to kender hinanden rigtig godt.
Rikke Iversen lige efter Mia Rej bliver skadet under VM kampen i gruppe F mellem Danmark-Tunesien i Granollers. De to kender hinanden rigtig godt. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Fredag formiddag har hun mere overskud efter at være kommet igennem natten, som hun selv forklarer det. Men torsdag var noget andet. Der var det for meget, og det lægger hun ikke skjul på.

»Jeg havde brug for at være for mig selv og håndtere det, så godt jeg kunne. I dag er det ikke et problem, men i går aftes tror jeg ikke, der havde været noget sundt eller godt for mig i at skulle udtale mig,« fortæller Rikke Iversen om situationen, som hun beskriver som 'en kæmpe mavepuster for truppen, hende selv og Mia'.

Heller ikke Anne Mette Hansen havde overskud til at tale med journalister efter kampen.

»Jeg syntes ikke, det var super fedt. Det var mega hårdt. Vi skal videre. Det er den barske realitet. Vi skal videre og bearbejde hurtigst muligt. Så må vi sende de bedste tanker til Rej,« lyder det fra landsholdsstjernen, der også kender Mia Rej rigtig godt.

Derfor sad hun ligesom Rikke Iversen i tårer på sidelinjen, da det stod klart, at den var helt gal med Rej, der skreg af smerte, lige efter anden halvleg var startet.

»Jeg blev ked af det. Jeg har kendt Rej i mange år. Det er aldrig sjovt, lige meget hvem det er. Det er det, der er så åndssvagt. I en kamp hvor vi fører så stort, der var ikke nogen, der blev overbelastet, det er bare sindssygt uheldigt. Det er mega nedtur,« siger Anne Mette Hansen om kampen mod Tunesien, som Danmark vandt med 34-16.

Hun slår dog ligesom Rikke Iversen fast, det går bedre dagen derpå.

»Jeg har det bedre end i går. Det var nederen. Det fik lige sat en dæmper på en ellers fin åbningskamp. Vi har også talt om det. Det er vigtigt, vi lige får samlet op på det hele, og se hvad der foregår. Det er sørgeligt at miste en så vigtig spiller i første kamp,« siger Anne Mette Hansen.

Anne Mette Hansen efter Mia Rejs uheldige fald og skade.
Anne Mette Hansen efter Mia Rejs uheldige fald og skade. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Efter kampen blev Mia Rej kørt afsted med en ambulance, men inden da nåede Rikke Iversen at se hende. Det var helt bevidst, at hun skyndte sig ud i det rum, hvor Mia Rej lå.

»Jeg vidste, jeg skulle ud til hende. Jeg skulle finde hende både for min egen skyld men også for hendes skyld. Jeg havde brug for at være hos hende, og være der så meget jeg kunne, inden hun skulle afsted. Derfor var det vigtigt for mig. Der var ikke meget jubel der, jeg er sindssygt glad for sejren og vi kom godt fra start, det er slet ikke det, men da kampen var færdig, havde jeg en anden prioritering,« forklarer Rikke Iversen.

Hun spiller til dagligt sammen med Mia Rej i Odense Håndbold, og de to deler også værelse under årets VM. Derfor kunne de også få en god snak torsdag aften og fredag morgen, fortæller hun og bruger ordene 'mega sej' om sin landsholdskollega. Og Mia Rej var også hurtig til at give Rikke Iversen og resten af holdet en klar besked.

»Vi snakkede om det i går, og der var hun bare sådan, ja undskyld jeg bander, men:‘nu har I bare at komme fucking langt i denne her turnering og smadre alt, vi skal bare kæmpe som hold og bare vise, vi står sammen og er en stærk pigegruppe'. Vi kan virkelig overvinde alt og det her,« fortæller Rikke Iversen.

At Mia Rej har overskud til at komme med sådan en besked, mens hun er så hårdt ramt af smerter er noget, der får smilene frem hos landsholdskollegaerne. For det siger bare alt om hendes personlighed, og samtidig kan det også give holdet skubbet videre.

»Hun er en vindertype. Hun er mega ked af det, men det er den bedste måde, hun kan hjælpe os på vej. Det er en mega vindertype, der banker i gulvet af smerte men så siger sådan,« smiler Anne Mette Hansen.

Og Rikke Iversen stemmer i:

»Det viser bare, hun er en kæmpe stor personlighed. Hun er udover at være et mega sødt menneske også en kæmpe holdkammerat, der under holdet det bedste. Hvis man i sin smertestund kan ønske alle, at vi bare skal kæmpe videre, siger det bare så meget om hende. Hun er bare en kæmpe fighter, der går op i, hvordan vi andre har det. Hun vil ikke trække os ned, fordi hun lige har ondt. Hun er bare klar på, vi skal nyde, vi har fået en god start. Det er kæmpe stort,« siger hun.

Næste opgave for landsholdet er lørdag aften, hvor Congo venter i gruppespillet.

Andre læser også