Historien om den norske håndboldstjerne Nora Mørk er ikke ny. Hun fik hacket sine private billeder, som siden blev delt på flere forskellige herrehåndboldhold.

Siden har hun været langt nede. Det har været hårdt, og Nora Mørk har selv valgt at stå frem med sin historie. Nu fortæller hun endnu et kapitel. Det første.

Da søsteren Thea, som selv er håndboldspiller, ringede en dag i september sidste år og spurgte, om Nora Mørk var alene.

»Ja, siger jeg. ‘Du må sætte dig ned, politiet har ringet’, siger hun. Hun fortæller så, hvad der er sket. Jeg husker, at jeg sad på sengen og gik fra nul til 200 i puls. Jeg begyndte at ryste. Mit hjerte faldt ned i gulvet. Jeg tænkte: ‘Er det mig? Hvordan kan det være rigtigt?’,« siger Nora Mørk til NRK.

Nora Mørk i spil på banen.
Nora Mørk i spil på banen. Foto: PATRIK STOLLARZ
Vis mere

Sagen om Nora Mørks billeder røg langt ud i verden. Og da det kom frem, at de private billeder af den 27-årige håndboldspiller var delt på det norske herrelandshold, men også i flere danske klubber, begyndte sagen at tage endnu et skridt i den forkerte retning. Det var pludselig noget, der ramte hele den norske håndboldverden, men ingen hårdere end Nora Mørk.

For Nora Mørk var tiden naturligvis hård, og hun var længe om bare at få fortalt til sin familie, hvad der var sket.

»Jeg var flov. Jeg skammede mig ekstremt. Det at tage en telefon og ringe til sin far for at fortælle, hvad der er sket. Det tog mig en del uger. Selvom de tænkte, at noget var galt, fordi jeg fysisk så helt forfærdelig ud. Jeg var dehydreret. Jeg præsterede ikke. De tænkte, at der var noget i gang. Men de anede ikke omfanget,« siger Nora Mørk.

Sagen om Nora Mørks billeder er også ekstra interessant, fordi det endte med, at en af dem, der havde delt billeder, fik en stor bøde efterfølgende. Samtidig kom det også frem, at det norske håndboldforbund havde valgt at tie sagen ihjel, selvom det var underrettet om, at billederne af Nora Mørk var blevet delt på herrelandsholdet.

Og det var ikke noget, som stjernens far specielt glad for.