Det gik hedt for sig i Danmarks EM-gruppe lørdag aften. Lidt for hedt.

Her var Danmarks modstander mandag Nordmakedonien i aktion mod Montenegro. Og overraskende blev det til en montenegrinsk sejr over nordmakedonerne, der nu er ude af EM.

Kampen, der blev spillet før Danmarks 34-23-sejr over Slovenien i ungarske Debrecen, blev domineret af de mange nordmakedonske fans, der var mødt frem for at heppe på Kiril Lazarovs tropper.

Og det blev for meget for Montenegros Marko Lasica efter kampen.

I en video, der har spredt sig, og som du kan se øverst i artiklen, smelter han sammen og spytter på de nordmakedonske fans i raseri.

Helt præcist, hvad der er gået forud, er svært at svare på, men det er tydeligt, at bølgerne gik højt – og det kan snildt forestilles, at montenegrinerne er blevet ofre for mindre pæne tilråb.

Det ændrer dog ikke på, at netop videoen har indgået som bevismateriale hos Det Europæiske Håndboldforbund (EHF), der har valgt at give Lasica en bøde på 5.000 euro, cirka 37.000 kroner.

'Disciplinærudvalget har undersøgt den tilgængelige information og videoen af hændelsen. Vi noterer os, at spilleren bevæger sig frem mod de råbende og skrigende nordmakedonske fans og spyttede på dem som en reaktion på deres tilråb,' skriver EHF og tilføjer:

'Udvalget finder, at attituden og handlingen ikke afspejler holdets forpligtelse til at fremme fairplay. Sådan en opførsel skader håndbolden og vil ikke blive tolereret,' slutter meddelelsen.

I videoen kan man se, at Montenegros spillere forsøger at udrede trådene efter spytklatten, og det lader til at have virket.

Mens Nordmakedoniens skæbne er beseglet ved EM, har Montenegro alt at spille for i den sidste gruppekamp mod Slovenien. Her kan en sejr sende dem videre til mellemrunden.

Montenegro vandt 28-24 over Nordmakedonien. I deres første kamp tabte de med 21-30 til Danmark.

Andre læser også