Rafael Benitez fik blot 200 dage som manager for Premier League-klubben Everton.

Efter en skuffende første halvdel af sæsonen har Everton-ledelsen besluttet at kappe båndene til den erfarne spanier. Lørdagens 1-2-nederlag til bundholdet Norwich blev Benitez' sidste i spidsen for holdet.

»Everton Football Club kan bekræfte Rafael Benitez' afgang som førsteholdets manager. Benitez, som ankom i juni 2021, har forladt klubben med øjeblikkelig virkning. Der kommer nyt om en permanent afløser, når tiden er inde,« skriver klubben på sin hjemmeside.

Med Rafael Benitez ved roret lykkedes det kun Everton at vinde 5 af sæsonens første 19 kampe i Premier League. Spanieren efterlader klubben på en skuffende 16.-plads med 19 point for 19 kampe.

Dermed slap Evertons tilhængere af med en manager, der har været upopulær fra første dag i jobbet.

Det vakte nemlig en del postyr, da klubledelsen sidste sommer hentede den 61-årige spanier ind som manden, der skulle puste nyt liv i den gamle storklub.

Fansene havde ikke glemt Benitez' seks succesfulde år som manager for lokalrivalen Liverpool.

Kritikken forstummede dog noget, da Everton – trods begrænset aktivitet på transfermarkedet – fik en kanonstart på den nye sæson med ti point i de første fire kampe.Benitez fik arbejdsro, men hans spillere var slet ikke i stand til at følge op på succesen i den første måned.

Det er således blot blevet til én ligasejr siden 25. september, og 9 nederlag i de seneste 12 kampe blev i sidste ende for meget for klubbens ledelse, der endnu en gang skal på trænerjagt.

Det vides endnu ikke, hvem der bliver den spanske træners afløser, men tidligere er Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, blevet sat i forbindelse med Everton-jobbet.

I starten af december kunne B.T. afsløre, at Premier League-klubben havde forhørt sig i Danmark om den populære danske træner, der i sommer bragte landsholdet helt til EM-semifinalen, inden England blev endestationen.

Siden Roberto Martínez forlod managerposten i 2016, har Ronald Koeman, Sam Allardyce, Marco Silva, Carlo Ancelotti og senest Benitez haft ansvaret for den skrantende traditionsklub.

Andre læser også