627.

Så mange ligakampe for Flensburg-Handewitt kan den danske landsholdsstjerne Lasse Svan Hansen prale af at have stående på sit håndbold-cv.

Og det er da heller ikke bare hvilket som helst tal, for det er nemlig rekord i den tyske storklub. En rekord, som blev sat i weekendens opgør mod Wetzlar af den 38-årige dansker.

Hos fløjspilleren vækker den vilde bedrift da også enorm glæde og stolthed efter 13 år i klubben, fortæller han i et interview med DR.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Hvis man havde fortalt mig i 2008, at jeg ville blive den spiller i klubbens historie med flest ligakampe, havde jeg nok grint af det, eller også havde jeg slet ikke registreret det. At jeg skulle nå den milepæl, var jo rent utopi at tænke på dengang,« siger han til DR.

Med weekendens kamp har landsholdsfløjen dermed overtaget rekorden fra en anden dansker – håndboldlegenden Lars Christiansen.

De to stjerner nåede at spille sammen i to sæsoner, inden sidstnævnte forlod Flensburg-Handewitt i 2010 til fordel for KIF Kolding.

Lasse Svan blev hentet til den tyske klub i sommeren 2008 efter mange år som GOG-spiller.

Efter sommerens OL i Tokyo meddelte 627-kampsjubilaren dog, at han stopper karrieren til sommer, når kontrakten med Flensburg-Handewitt udløber.

Dermed kan Lasse Svan stadig nå at tilføje flere titler til sit ellers imponerende pokalskab.

Her har danskeren nemlig vundet alt, der er værd at vinde, i form af både EM, VM, OL, Champions League og nationale mesterskaber.

Andre læser også