Lyt til artiklen

Den rumænske håndboldtræner Gheorghe Tadici vækker vrede i håndboldmiljøet.

Det sker, efter flere klip fra en kamp den i rumænske liga har spredt sig på sociale medier. Her ser man Tadici rive og ruske i en af sine spillere under en kamp mellem hans hold Zalau og modstanderen Valcea i sidste uge.

69-årige Tadici var ikke begejstret for den 21-årige Alexandra Vrabies indsats, og det fik hun at vide både verbalt og fysisk. Og det er langtfra første gang, at Tadici er kommet i vælten.

Tidligere på efteråret fik han karantæne på otte kampe, efter han gik amok på sine spillere.

Den svenske træner Per Johansson, der træner russiske Rostov Don, har selv en fortid i rumænsk håndbold. Og her er dommen klar over Tadici.

»Tyrannen Tadici slår til igen. Manden med de små kugler fortsætter. Sikke et røvhul og kvindemishandler. Udeluk ham for livstid,« raser Johansson over for Aftonbladet.

En anden svensk træner, Tomas Ryde, med rumænsk fortid stemmer kraftigt i.

»Han er en psykopat, som er lykkedes med at få en del mennesker med sig, så han kan fortsætte sine gerninger, som kun kommer ham selv til gode. Han mishandler sine spillere og krænker sine sportslige omgivelser. Han ødelægger fremtiden for rumænsk kvindehåndbold gennem korrupte handlinger som matchfixing og bestikkelse af dommeren,« lyder det fra Ryde.

Den rumænske stjerne Crina Pintea fortalte ifølge Aftonbladet for to år siden om sin egen oplevelse med Tadicis mishandling.

»Han slog mig, og derfor begyndte jeg at græde, og så spurgte han mig, hvorfor jeg græd,« forklarede hun.