Så er den her igen. Lidt tidligere end normalt, men vanen tro indfinder den sig hvert eneste år.

Det er debatten om belastningen på de danske håndboldspillere, jeg taler om, hvis nogen skulle være i tvivl.

I år er vi knap nok kommet i gang med sæsonen, før temaet er højaktuelt. Forklaringen er, at landsholdsstjernen Mathias Gidsel i et interview med TV 2 har fortalt om sin fysiske dårligdom efter sommerens OL.

22-årige Gidsel har efter eget udsagn 'ligget syg næsten hver anden dag eller hver dag' i en periode på to uger. Fysisk er han slidt ned, og derfor har immunforsvaret sagt fra. Og som en konsekvens af det har han kun spillet kampe for sin klub GOG, mens han mere eller mindre har været nødt til at droppe at træne.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Landstræner Nikolaj Jacobsen har her i B.T. meddelt, at han ikke tror, at OL eller et hårdt kampprogram er skyld i Gidsels problemer. Han begrunder det med, at der ikke er andre, som på samme måde er gået ned med flaget.

Jeg skal ikke gøre mig klog på Mathias Gidsels helbred og forsøge at fjerndiagnosticere ham. Det er jeg på ingen måde kompetent til. Men jeg forestiller mig, at Nikolaj Jacobsen er ganske velorienteret og har godt styr på, hvad der er op og ned i sagen, så hans kommentarer er næppe grebet ud af den blå luft.

Jeg synes da også, at der har været en tendens til at glemme, at der altså også er en klub her, som har et stort ansvar. Jeg kan i hvert fald undre mig over, at GOG har sendt Gidsel i kamp, hvis han har skrantet så meget og så længe.

Jeg er helt med på, at klubberne betaler spillernes lønninger og derfor også skal have noget for deres penge. Men de har også et ansvar for at vise et menneskeligt hensyn og ikke køre spillerne i sænk. Det ansvar har enhver arbejdsgiver – også håndboldklubberne.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det hører med til historien, at GOG nu har givet Gidsel seks dage fri til at komme sig. Men det fripas er udelukkende uddelt, fordi fynboerne nu har en periode på ti dage, hvor de ikke skal spille kamp.

Når nu GOG kendte til Gidsels helbredsproblemer, er det da virkelig dårlig stil at blive ved med at sende ham i kamp igen og igen. Ville det virkelig have været så slemt at give højrebacken fri i nogle af de første grundspilskampe, som alligevel ikke betyder alverden, så han kunne ligge hjemme under dynen og komme helt ovenpå?

Lidt hårdt trukket op har de danske topklubber i denne sæson 28 træningskampe i grundspillet til at gøre sig klar til slutspillet i foråret, hvor det hele afgøres. Ja, selvfølgelig betyder det noget at få point med over. Men det er fuldstændig altafgørende at stå skarpt og have sine profiler i topform, når slutspillet fløjtes i gang.

Det ved GOG også godt, og derfor forstår jeg ikke, at de ikke har vist et større hensyn over for Mathias Gidsel.

Andre læser også