Bent Nyegaard kan næsten ikke få armene ned.

For den populære TV 2-kommentator jublede nemlig onsdag eftermiddag, da 'Årets Fund'-pris i dansk idræt skulle uddeles.

Her vandt den danske landsholdsstjerne Mathias Gidsel nemlig den fornemme pris. Noget, der ikke er sket for en håndboldspiller siden 1957.

»Det er jeg klar til at juble over. Det er noget af det største i dansk idræt,« siger 70-årige Bent Nyegaard til TV 2 Sport og fortsætter:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Mathias Gidsel har skrevet historie, som vi kommer til at tale om de næste 100 år. Det, han har lavet på så kort tid, er aldrig sket før.«

Hovedpersonen selv var da også ekstremt stolt over at modtage prisen. Det fortalte den 22-årige GOG-spiller onsdag til Team Danmarks hjemmeside:

»Det er stort. Det er specielt. Jeg er ikke så vant til at vinde priser. Og så sådan en fornem pris, hvor der er mange store sportsstjerner, der har vundet tidligere.«

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken, der har kåret Mathias Gidsel som vinder af prisen.

Dermed kan han sætte punktum for et vanvittigt 2021, hvor det er blevet til landsholdsgennembrud, VM-guld, OL-sølv og titlen som OLs 'mest værdifulde spiller'.

Landsholdskometen vandt prisen foran cykelrytteren Carl-Frederik Bévort og bryderen Turpal-Ali Bisultanov.

'Årets Fund' er blevet kåret siden 1929. Tidligere har blandt andre Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen og Kasper Dolberg vundet prisen.

Med prisen følger en præmiecheck på 75.000 kroner.

Andre læser også