Nicklas Bendtner ærgrer sig stadig helt ekstremt.

For FCK-opholdet i efteråret 2019 blev nemlig aldrig en succes for den tidligere landsholdsstjerne. Og det nager ham gevaldigt.

»Jeg havde set, at jeg skulle spille to-tre år i FCK, og jeg var meget stolt og beæret over at komme dertil. Det har altid været en drøm for mig,« siger han i programmet 'Bendtner og Philine' på Discovery+ og tilføjer:

»Men som det udviklede sig, og med den måde, det sluttede på, er det ikke noget, jeg ser tilbage på og tænker, at det var jeg glad for.«

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Forventningerne var ellers store til den tidligere Arsenal-stjerne, da han på transfervinduets sidste dag i august 2019 – ja, faktisk de sidste minutter – skrev under på en kontrakt med FC København for året ud.

Men det, der havde været et længe ventet comeback til den danske hovedstad, endte i noget af en fuser for Nicklas Bendtner, som brugte den første tid i klubben på at spille sig i form.

»Det blev ikke, som jeg havde håbet. Jeg fik ellers god tid af Ståle (tidl. FCK-træner Ståle Solbakken, red.) til at spille mig i form, hvorefter jeg så spiller min bedste kamp i klubben, da jeg scorer mod FC Nordsjælland. Dér havde jeg det rette momentum, så jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere linje og spillet lidt mere,« forklarer 33-årige Bendtner og fortsætter:

»Jeg spillede ikke mere fra start derfra. Det var ikke sådan, jeg havde set situationen udvikle sig.«

Efter fire måneder i hovedstadsklubben endte det derfor med et farvel til dansk fodbold – og egentlig også professionel fodbold generelt.

Den tidligere Juventus-angriber annoncerede nemlig sit karrierestop i sommer efter at have gået halvandet år uden at være på kontrakt siden bruddet med FC København.

Siden da er Nicklas Bendtner dog gået i gang med at tage en træneruddannelse, som nu er blevet hans helt store drøm.

Andre læser også