»Ja... jeg er bare...undskyld.«

Rory McIlroy kunne ikke holde tårerne tilbage og måtte lige gå et par skridt væk fra mikrofonen.

Han var netop blevet færdig med sin sidste tur ved Ryder Cup, hvor det blev til en sejr over Xander Schauffele. Men det var en ringe trøst for McIlroy, der sammen med resten af det europæiske hold fik bank af USA.

En knusende sejr på 19-9 til amerikanerne var resultatet. Da 32-årige Rory McIlroy blev interviewet, var cifrene på tavlen 14-6 til amerikanerne, og det var ubærligt for ireren.

Foto: TV3 Sport
Vis mere

»Jeg elsker at være en del af det her hold. Jeg elsker mine holdkammerater så højt. Jeg skulle have gjort mere for dem i ugens løb, jeg er glad for, jeg fik point i dag. Men jeg kan ikke vente med at få en ny chance her,« sagde McIlroy, inden tårerne igen pressede sig på.

Han måtte trække vejret dybt endnu en gang i adskillige sekunder, før han kunne gøre sit tv-interview færdig.

»Det er uden tvivl den bedste oplevelse i golf. Jeg håber, små piger og drenge, der har set med i dag, bliver inspireret til at være med eller i Solheim Cup, for der er intet bedre end at være en del af et hold. Især ikke med det bånd, vi har i Europa. Uanset hvad der sker, er jeg stolt af alle spillere, der har spillet i denne her uge,« sagde en tydeligt berørt McIlroy, der konstaterede, at det havde været 'en hård uge'.

Ryder Cup-trofæet blev sikret allerede i femte single af 24-årige Collin Morikawa. Han var bare en af flere unge stjerner på det amerikanske hold, der bestod af 9 af verdens 11 bedste spillere.

Ryder Cup skal næste gang spilles i Italien i 2023.