Max Verstappen (Red Bull-Honda) er nu officielt verdensmester i Formel 1 2021.

Præcis klokken 11 meddelte Mercedes, at man har trukket protesten mod resultatet af weekendens dramatiske VM-finale i Abu Dhabi tilbage.

Her vandt Max Verstappen foran Lewis Hamilton (Mercedes), men det tyske team nedlagde omgående en officiel protest mod resultatet.

Mercedes mente, at reglerne ikke var blevet overholdt under den safetycar-periode, der først sluttede umiddelbart inden sidste omgang. Protesten blev afvist allerede søndag aften, men Mercedes havde mulighed for at anke afgørelsen til bilsportsforbundet FIAs appeldomstol.

Det har Mercedes nu valgt ikke at gøre, og dermed kan Verstappen i aften i Paris kåres til verdensmester ved den officielle FIA-præmiefest.

Men sagen omkring den både spændende og kontroversielle afslutning i Abu Dhabi får alligevel et officielt efterspil. FIA har besluttet at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal se på hele forløbet.

»Mercedes vil aktivt samarbejde med kommissionen for at skabe en bedre Formel 1 for alle team og alle fans, der elsker sportsgrenen lige så meget, som vi gør« hedder det i en officiel meddelelse fra Mercedes.

Samtidig lykønsker Mercedes Max Verstappen med VM-titlen:

»Vi har enorm respekt for din præstation – du gjorde kampen om VM episk,« skriver teamet.

Andre læser også