Frederik Vesti er på plads i Mercedes-pitten i Abu Dhabi, hvor årets Young Driver test afvikles i disse dage.

Men den 19-årige dansker kommer ikke bag rattet. Mercedes indsætter for andet år i træk den hollandske Formel E-kører Nyck de Vries i testen for unge og – måske – kommende Formel 1-kørere.

Yas Marina-banen lægger i disse dage også asfalt til en generel Formel 1-test med de nye 2022-dæk, og her kører Lewis Hamiltons kommende teamkammerat George Russell for Mercedes.

Vesti, der tidligere har ’kørt’ i Red Bulls simulator, blev i januar udnævnt til juniorkører for Mercedes, men har endnu ikke kørt i teamets Formel 1-bil. En talsmand for Mercedes siger til B.T., at der ikke er aktuelle planer om at teste danskeren.

Juniorkører Frederik Vesti er i dag på plads i Mercedes-pitten, hvor han følger Nyck de Vries og George Russell under Formel 1-testen i Abu Dhabi.
Juniorkører Frederik Vesti er i dag på plads i Mercedes-pitten, hvor han følger Nyck de Vries og George Russell under Formel 1-testen i Abu Dhabi. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Vestis rolle under testen i Abu Dhabi er derfor at lære så meget som muligt om teamets arbejde og lytte med på den interne radiokommunikation.

Senere på ugen kommer danskeren på banen i sin første Formel 2-test. Efter to fjerdepladser i det internationale Formel 3-mesterskab i 2020 og 2021 rykker han som tidligere afsløret i B.T. nu op i Formel 2 med det franske team ART Grand Prix.

ART Grand Prix, som Vesti kørte for i Formel 3 i år, har tidligere været et af topholdene i Formel 2. Vestis landsmand Christian Lundgaard har kørt for ART Grand Prix i Formel 2 i 2020 og 2021, hvor teamet ikke har levet op til forventningerne.

ART Grand Prix' Formel 2-afdeling lignede i år et team i krise, men ifølge B.T.s oplysninger bliver der nu rokeret rundt på ingeniørerne, og Vesti skal efter planen fortsætte samarbejdet med sin ingeniør fra Formel 3.

Vesti får i 2022 det franske stortalent Theo Pouchaire som teamkammerat. Det var tydeligt, at ART Grand Prix i år fokuserede på Pourchaire, og Vesti risikerer også at komme til at stå i skyggen af den unge franskmand.

18-årige Pourchaire er juniorkører for Formel 1-teamet Alfa Romeo, der ledes af grundlæggeren af ART Grand Prix, Frederik Vasseur.

Andre læser også