Danmark er VM-klar!

Kasper Hjulmands drenge ryddede igen bordet efter sejr nummer otte ud af lige så mange mulige, da Østrig blev fældet i Parken med 1-0.

Første halvleg blev en rodet affære uden de helt store begivenheder foran målene, og holdene gik til pause med en nulløsning.

Så tog Thomas Delaney ellers Parken under sine vinger og spillede Joakim Mæhle helt fri til scoring. 1-0, og VM-billetten var i danske hænder.

B.T. giver dig her tre ting, som vi lærte fra den danske sejr.

Hvis du ikke har overværet kampen og kun set på fakta, vil du måske undre dig over, at det ikke er Joakim Mæhle, der fremhæves før alle andre, idet han scorede igen, og med sit fjerde mål i kvalifikationen strøg op som delt topscorer med Andreas Skov Olsen – som venstreback. Men så gør dig selv den tjeneste at se højdepunkterne. Især Thomas Delaneys raid gennem en håndfuld østrigere.

Han har lækkert hår, det sang Parkens tilskuere, men han har så sandelig også en teknik, der er bedre end de fleste andres.

Parken skal simpelthen til at præsentere bedre baneforhold, når det her landshold kommer på besøg - og så for fulde huse. Det går ikke, at der i en oktober, hvor vejret har været ganske fint, er utilfredsstillende mange huller i græsplænen.

Det er et fodboldstadion, før det er en koncerthal.

Danmark er klar til VM-slutrunden i Qatar om et års tid, og festen kan begynde efter en suveræn kvalifikation. MEN. Og ja, det skal være med versaler. Nu er det igen tid til at kigge på bagsiden af medaljen.

Vi må ikke glemme, at jublen sker i korruptionens tegn som følge af Qatars velbeskrevede ulovlige måde at få slutrunden på, samtidig med at ørkenstaten ser stort på menneskerettighederne, og en masse mennesker har måttet lade livet for denne fest.

Det må og skal vi og ikke mindst landsholdet og DBU forholde sig til igen med åbne øjne. Fra nu af.