Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er dansk fodboldsucces i England lige for tiden.

Men det er dog ikke store fodboldnavne som Pierre-Emile Højbjerg, Kasper Schmeichel og Andreas Christensen, der stjæler de fleste rød-hvide overskrifter i det engelske.

Det er i stedet den danske succestræner Thomas Frank, som de seneste to måneder har skabt et mindre fodboldeventyr i Premier League i spidsen for Brentford, som indtager en øjeblikkelig syvendeplads.

Og netop den gode start på sæsonen er på ingen måde gået ubemærket hen i den engelske presse. Faktisk er det lige før, den 48-årige dansker ikke helt kan følge med.

Foto: PETER CZIBORRA
Vis mere

»Der er ingen tvivl om, at hele mediecirkusset er voldsomt. Der er en del presseseancer og interview, vi er forpligtet til, og jeg kan mærke, at der er et enormt fokus, der trækker tænder ud. Og så er der bare opmærksomhed omkring min person,« siger Thomas Frank tirsdag på en presseseance for danske medier.

Årsagen til den enorme opmærksomhed er dog ikke ret svær at finde, mener Brentford-træneren:

»Jeg tror, vi er en god historie, og så er vi lidt anderledes end de andre. Det betyder bare noget, kan jeg mærke.«

I takt med at Brentford er rykket højere og højere op i Premier League-tabellen, bliver Thomas Frank da også genkendt mere og mere, når han går rundt i Londons gader.

»Jeg kan ikke længere gemme mig. Jeg bliver stoppet på gaden, og eksempelvis var der mange i weekenden, der stoppede mig og ville have et billede, da jeg gik rundt med min familie. Det siger lidt om, hvor stort fodbold er herovre,« forklarer han.

Selve opmærksomheden fra fans og medier har han været vant til i mange år, og især i tiden som Brøndby-træner blev han for alvor trænet i at være i mediernes søgelys.

Men det er dog intet i forhold til den opmærksomhed, som Premier League har kastet ned over ham.

»Jeg har fået en god erfaring gennem årene og især fra min tid i Brøndby, hvor jeg var meget i mediebilledet, men det har taget et stort nøk op herovre. Sådan er det bare,« siger Thomas Frank.

Danskeren og resten af Brentford-mandskabet har på overraskende vis hentet 12 point i syv kampe siden sommerens oprykning til landets bedste række.

Andre læser også