I et år har han kun fortalt ganske få om det, der skete i sommeren 2020.

Men nu bryder den tidligere Superliga-spiller Frederik Møller tavsheden og fortæller åbent og ærligt om, hvordan han er blevet tvunget til at indstille sin karriere, efter han sidste år blev ramt af to hjerteanfald på bare to uger.

Det sker i Spillerforeningens podcast 'Spiller til Spiller'.

»På vej hjem får jeg lige pludselig hjertebanken. Og det bliver ved, og det bliver ved. Jeg får kæmpet mig ind i bilen og får lige trukket vejret, men det bliver bare ved. Jeg kæmper med at holde mig vågen med en puls på 230. Og så kan jeg jo godt regne ud, at det ikke er supergodt, så vi får ringet 112,« fortæller 28-årige Frederik Møller, der havde sin kæreste ved sin side.

Frederik Møller (til højre) i aktion for Silkeborg.
Frederik Møller (til højre) i aktion for Silkeborg. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Den daværende Silkeborg-spiller fik efterfølgende beskeden om, at han havde hjertehindebetændelse. En umiddelbart 'positiv' nyhed.

Det forsvinder nemlig oftest uden behandling og giver ikke mén.

Frederik Møller blev derfor anbefalet at holde ti dages pause, inden han kunne begynde at træne igen, men to uger senere var den gal igen.

Denne gang blev forsvarsspilleren derfor undersøgt grundigt.

Konklusionen blev, at Frederik Møller skulle opereres hurtigt, og der blev rykket rundt på flere andre operationer, så forsvarsspilleren allerede to dage senere kunne ligge på briksen.

Forud for operationen opstod så den tanke, der aldrig rigtig havde strejfet ham før. Tanken om at dø.

»Jeg troede, jeg skulle dø. Det var en kæmpe frygt og et kapitel i en bog, som jeg aldrig nogensinde har brugt ét sekund på at tænke på,« fortæller han.

Heldigvis var det en vellykket operationen, der dog kom med den pris, at Frederik Møller endegyldigt skulle sige farvel til livet som professionel fodboldspiller.

Alligevel har han i dag et smil på læben. Han opfattede ikke det tvungne stop som 'nogen katastrofe', da det at være i live overskyggede alt for ham.

Frederik Møller gik på FC Midtjyllands fodboldakademi og blev en del af klubbens Superliga-trup i 2012. Siden var han også forbi Hobro, Horsens, AGF og altså Silkeborg.

Han fik desuden kampe på de danske U-landshold fra U16 til U21.

Efter sit karrierestop har den nu tidligere back fået psykologhjælp, mens han har færdiggjort sin kandidatgrad i jura.

Du kan høre Frederik Møller fortælle sin historie i podcasten 'Spiller til Spiller' lige her.