Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Når Jesper Jensen snart skal sætte navne på den trup, der skal med til årets VM, er der en, han ikke kan vælge.

Og det er noget, der har ramt den danske landstræner, der i sidste uge fik den besked, der også kom ud til resten af Håndbolddanmark. Helena Elver er igen ramt af en skade i sit knæ.

»Jeg blev bare ked af det. Også på mine egne vegne, men der gik et par dage, før jeg kunne tænke. Hold kæft, jeg var trist over at høre det, for vi har bare fulgt med i, hvordan det er gået med hende, haft kontakt med hende, vidst, hvor meget hun havde glædet sig både hos Odense og på landsholdet,« fortæller Jesper Jensen til B.T.

Han havde Helena Elver med i sin trup sidste år ved EM i december, og det var under en træning, inden det for alvor gik løs, at Odense-spilleren blev skadet. Alvorligt.

Hun måtte opereres i knæet og fortalte selv, hvordan årets VM i Spanien var målet.

»Hun var så ked af, at hun ikke fik muligheden, da hun var så tæt på ved EM i Herning. Det var barskt, det var lige medaljens bagside især for hende, men også os som ledere. At skulle igennem de følelser igen,« siger Jesper Jensen.

Helena Elver havde ikke kunnet spille fuld tid i alle VM-kampe, slår landstræneren fast. Men hun var bestemt i spil til at skulle have en af billetterne, så hun kunne flyve med sydpå og måske være en slags joker.

»Vi havde været i dialog med Odense. Vi havde ikke afskrevet hende i en bonusrolle. Det havde vi vendt med den fysiske stab i Odense med, hvad der var fornuftigt og kunne lade sig gøre. Hun var i hvert fald helt sikkert kommet med i 35-mands-truppen,« siger Jesper Jensen.

En anden, han heller ikke kommer til at have med igen i år, er Stine Bodholt. Den rutinerede landsholdsspiller har nemlig meget åbent fortalt, hvordan landsholdet for hende lige nu er et overstået kapitel.

Noget, der er sket i kølvandet på, at hun tidligere på året blev mor til en lille dreng.

»Det er jo helt fair. Det er meget bedre, folk melder det ud, frem for man tror noget og ikke noget andet. Det er helt cool. Der kan ske alle mulige ting i livet. En ting er at blive forældre, men der kan ske ting med ens prioritering. Det har Stine valgt at gøre, det er helt fair, så er vi så heldige, der også er andre dygtige stregspillere,« siger Jesper Jensen.

Inden længe skal han så vælge, hvem der skal med til årets slutrunde, og han har selvfølgelig allerede gjort sig mange tanker om, hvilke spillere han kommer til at pege på. Faktisk en stor del af dem.

»Jeg tror, hvis du spurgte Lars (Jørgensen, assistenttræner, red.) og mig nu, kunne vi give et bud på 16 mand og nok ramme 13 rigtige. Så kan der selvfølgelig komme skader, men vi har et billede af tingene. Det er ikke fastlåst, men nogle er ret langt foran andre på nuværende tidspunkt nu med penge på deres konto allerede nu,« siger landstræneren.