»Godaften, Peter Schmeichel. Hvis du stadig er i Qatar, hvorfor mødes vi så ikke?«

Beskeden kommer fra det norske fodboldmedie Josimar, der efter flere dages kritik af den danske fodboldlegende nu har sendt en særlig invitation danskerens vej på Twitter.

For efter at have givet et opsigtsvækkende interview til det svenske medie Fotbollskanalen søndag om næste års VM-slutrunde i Qatar, er målmandsikonet havnet i voldsom modvind.

Her forklarede Peter Schmeichel blandt andet, at han ikke ville blande sig i den enorme debat omkring menneskerettigheder og migrantarbejdere i landet. Han ønskede kun at fokusere på selve fodboldspillet.

Foto: NOUSHAD THEKKAYIL
Vis mere

Noget, der har skabt massiv kritik af den 58-årige dansker, og derfor har Josimar nu forsøgt at invitere Schmeichel med til migrantarbejdernes lejre i Qatar.

»Vi kan følge dig ud til et par af arbejdernes lejre. Så kan du møde og tale med dem, der udgør den største del af befolkningen og høre deres mening om Qatar og VM-slutrunden,« skriver mediet i et opslag på Twitter og tilføjer:

»Bare rolig, vi betaler taxaen.«

Peter Schmeichel vakte søndag opsigt, da han over for Fotbollskanalen fortalte, at han ikke forstår, hvorfor det er sporten, der skal stilles til ansvar for noget, som politikerne har valgt, i hele Qatar-debatten.

»Vi har arrangeret fodboldturneringer over hele verden. Det skal handle om fodbold. Der findes mange, mange forskellige niveauer i den her debat, som aldrig bliver drøftet, men når det gælder fodbold, så bliver det altid taget op. Det synes jeg, at vi burde afholde os fra,« lød det fra den tidligere målmand.

Efterfølgende kommenterede den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken på Schmeichels udtalelser, som han tog stærkt afstand fra.

Og tirsdag beskrev B.T.s sportskommentator, Søren Paaske, ligeledes hele målmandens ageren i interviewet som 'kvalmende og uklædeligt'.

Det kan du læse mere om lige HER.

Hele kritikken i forhold til næste års slutrunde fik yderligere fokus, da det onsdag kom frem, at to norske journalister havde været anholdt i 32 timer de seneste dage i Qatar.

Anholdelsen drejede sig om de to norske journalister Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani fra NRK, der har været anholdt og tilbageholdt i Qatar, fordi de ifølge myndighederne filmede på et forbudt område.

Begge journalister er dog sidenhen blevet løsladt, og de er begge tilbage i Norge.

Andre læser også