Landsholdet havde onsdag royalt besøg i landsholdslejren.

Det danske fodboldlandshold er populært som aldrig før. Igennem hele ugen har flere hundrede fans lagt vejen forbi de danske stjernes træning i Helsingør.

Og onsdag hilste endnu en fan på, men det var ikke hvem som helst, der var på visit. Kronprinsesse Mary kiggede nemlig forbi hos landsholdet med et stort opbud af kamerafolk og kommunikationstyper.

Besøget kom på baggrund af kronprinsesses arbejde i projektet 'Antibulli', der er blevet opfundet af Mary Fonden, og som blandt andet er et antimobberedskab til fodboldtrænere. Her er landsholdets store stjerne Kasper Schmeichel nemlig ambassadør for kampagnen sammen med blandt andre Pernille Harder fra kvindelandsholdet.

Foto: Jens Nørgaard/Byrd
Vis mere

Og det var da også Schmeichel, der fik æren af at vise kronprinssesen rundt på træningsbanen, hvor landsholdet er i fuld gang med de vigtige forberedelser til de to VM-kvalifikationskampe mod Moldova og Østrig, der kan blive altafgørende for den danske VM-skæbne.

Schmeichel kom i god tid til banen på en damecykel, og siden fik han kongeligt selskab, inden de to i fællesskab gik på banen.

Her fik kronprinsessen mulighed for at spille lidt bold med Leicester-stjernen, der også velvilligt tog plads i målet, så kronprinsessen kunne prøve kræfter fra straffesparkspletten.

Her var Schmeichel galant nok til at lade et par sjældne bolde passere ham, mens kronprinsesse Mary hamrede bolden i kassen til stor jubel hos DBU-personalet, der gjorde klar til træningen. Noget kunne dog tyde på, de kongelige fødder ikke var helt vante til de hårde bolde. I hvert fald måtte kronprinsesse Mary humpe fra pletten med et stort smil på sine forsøg. Udspark fik hkronprinsessen også prøvet af.

Foto: Jens Nørgaard/Byrd
Vis mere

Det er langt fra første gang, at kongefamilien hilser på landsholdet. Kronprinseparret er ofte til stede i Parken til landsholdets kampe, og her var de også på plads under sommerens EM-slutrunde, der foregik delvist på hjemmebane.

Her var de vidne til Christian Eriksens kollaps i åbningskampen mod Finland, og tre dage efter var Kronprinsen at finde i Helsingør, hvor han besøgte de danske landsholdsspillere, der var ved at fordøje oplevelsen og gøre sig klar til gruppekampen mod Belgien.

Næste mulighed for royalt landsholdsvisit er om seks dage.

Her møder Danmark Østrig i Parken tirsdag.