Kun få uger inden weekendens skæbnesvangre nat i København fik Nicklas Bendtner nej til at tage hjem til Danmark.

Det fortæller Rosenborg-træner Rini Coolen i kølvandet på den voldssag, den danske angriber er endt i. Øverst i artiklen kan du se Nicklas Bendtner komme med sin hidtil eneste udtalelse om sagen

»For et par uger siden ville Nicklas tage til København i stedet for at tage med tilbage til Trondheim efter en kamp. Det gav jeg ham ikke tilladelse til, for jeg ville have, at vi skulle rejse sammen som et hold,« siger Rini Coolen til lokale Adressavisen:

»Han forhørte sig bare om muligheden, og han tog mit svar til sig.«

Rosenborg-boss Tove Moe Dyrhaug har fremlagt sagen på en pressekonference med Nicklas Bendtner. Vis mere

Det var i den seneste weekend, at Nicklas Bendtner under en smuttur til netop København, hvor han stadig har en lejlighed, blev anmeldt og sigtet for vold mod en taxichauffør.

Kæresten Philine Roepstorff har siden givet sin version af hændelserne, hvor hun hævder, at der var tale om selvforsvar. Det har direktøren for det pågældende taxiselskab dog pure afvist med ordene 'hvis det har noget med selvforsvar at gøre, så har selvforsvar fået en helt ny betydning'.

Nicklas Bendtner har fra tid til anden fået lov at tage til København, og Rini Coolen understreger, at det seneste nej ikke skal ses som en ændret kurs.

»Afslaget var ikke et udtryk for en mere restriktiv linje over for Nicklas. Alle ville have fået det samme svar i den situation,« siger Rini Coolen:

»Jeg har ikke haft noget problem med, at Nicklas ikke har været her i byen, og uanset hvad har jeg ikke kendskab til, hvordan mine forgængere har praktiseret det,« siger Rini Coolen, der tidligere i indeværende sæson tog over fra den fyrede Kåre Ingrebrigtsen.

Den hollandske træner for den norske klub har desuden fortalt til B.T., at han har haft en snak med Nicklas Bendtner om hele situationen.

»Jeg har selvfølgelig haft en kort snak med Nicklas omkring, hvad der er sket. Vi fik sagt, hvad der skulle siges, og så gik vi hurtig videre til det, der er mere vigtigt: At få ham tilbage skadesfri og i form så hurtigt som muligt. Vi har brug for ham,« har Rini Coolen sagt til B.T.

Her kan du læse, hvad B.T.s chefredaktør, Michael Dyrby, mener om Bendtner-sagen.