Premier League-klubben Newcastle skal på jagt efter en ny manager.

Onsdag er klubben blev enig med manager Steve Bruce om en skilsmisse.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Her fortæller Steve Bruce, at han har været glad for at være i klubben, og at han ser en lys fremtid for Newcastle.

Bruddet mellem parterne er ingen overraskelse. 7. oktober blev Newcastle opkøbt af en rig saudiarabisk investeringsfond, og allerede kort efter udtalte Steve Bruce, at han ville have stor forståelse for, hvis de nye ejere ville finde en anden sportslig frontfigur end ham.

Klubejeren lod dog Bruce stå i spidsen for holdet i weekendens kamp mod Tottenham, så Bruce kunne få sin kamp nummer 1000 som manager.

Steve Bruce kom til Newcastle for to år siden og har formået at holde den nordøstengelske klub i Premier League på trods af en til tider primitiv og udskældt spillestil.

De seneste uger er utallige fodboldtrænere i hele Europa blevet sat i forbindelse med managerjobbet i den nyrige fodboldklub.

Newcastle har ingen kommentarer til hverken managerjagten eller bruddet med Steve Bruce, men skriver kort, at klubben sonderer markedet.

Når Newcastle lørdag møder Crystal Palace på udebane, bliver det med Graeme Jones som midlertidig træner på sidelinjen. Han har været assistenttræner i Newcastle siden januar.

Newcastle har fået en miserabel start på sæsonen. Klubben er uden sejr i Premier League og har blot hentet tre point i otte kampe. Det kan kun Norwich undergå. I tillæg blev Newcastle sendt ud af Liga Cuppen i holdets første kamp i turneringen.

/ritzau/