Odense-drengen Nikolai Baden Frederiksen med en fortid i Næsby skrev sig søndag i de gule og sorte historiebøger i Holland.

Den 21-årige angriber blev matchvinder i opgøret mod ærkerivalerne NEC Nijmegen, der også havde danskere på holdkortet.

»Navnet Nikolai Baden Frederiksen vil for altid stå i historiebøgerne i Vitesse,« skriver B.T.s hollandske søstermedie de Gelderlander.

Fynboen var selv lykkelig efter kampen, som Vitesse vandt 1-0.

»Det har været den bedste dag i mit liv. Ingen tvivl om det. Jeg drømte om dette scenarie i nat,« fortæller han til mediet, der dækker Gelderland-regionen, hvor Nijmegen og Arnhem – byen hvor Vitesse har hjemme – er blandt de største byer.

Der er en 25 minutters køretur mellem de to klubbers stadioner.

»Da jeg skrev kontrakt med Vitesse, hørte jeg straks historierne om rivaliseringen mellem de to klubber. Er det sandt, tænkte jeg, men det så jeg denne weekend. Det var 100 procent had mellem fangrupperne,« fortsætter Nikolai Baden Frederiksen med kælenavnet 'Futte'. Det var hans tredje sæsonmål.

Rivaliseringen strækker sig udover kampene på fodboldbanen.

Mens Arnhem er regionens handel- og finanscentrum, er Nijmegen en by for arbejderklassen, der ser beboerne i Arnhem som arrogante og dovne.

Går man gennem Nijmegen iført Vitesses gule og sorte farver, eller går man gennem Arnhem i Nijmegens sorte, grønne og røde farver, bliver der optræk til ballade.

En anden Odense-dreng, 24-årige Jacob Rasmussen med en fortid i både Næsby og OB, spillede også hele kampen for Vitesse, mens Mikkel Duelund og Lasse Schøne var med for NEC Nijmegen.

Kampen var det første 'Gelderse Derby' i mere end fire år, fordi Nijmegen har været en tur i den næstbedste hollandske række. Historisk har Nijmegen dog et lille overtag med 39 sejre mod Vitesses 30 sejre.

Midt i Vitesse-fansenes ellevilde jubel fik de sig et chok, da den ene tribune gav efter. Det kan du læse mere om her.

Andre læser også