Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det 19-årige talent Jonathan Khemdee har spillet nul minutter for OB i denne sæson, men den unge forsvarsspiller har alligevel grund til at være godt tilfreds.

Jonathan Khemdee er nemlig udtaget til det thailandske U23-landshold, der de kommende uger skal forsøge at kvalificere sig til de asiatiske U23-mesterskaber.

OB-spilleren har lagt et billede på sin instagramprofil fra lufthavnen i Bangkok, hvor han har tagget Thailands landsholdsside.

Thailands hovedstad Bangkok var dog blot en mellemlanding, for sammen med resten af truppen på 27 mand er Jonathan Khemdee rejst videre til Ulan Bator i Mongoliet, hvor Thailands hold skal spille sine tre kampe.

Thailand møder hjemmeholdet Mongoliet i den første kamp 25. oktober, hvorefter Laos og Malaysia venter den 28. og 31. Gruppevinderne og de fire bedste af i alt ti gruppe-toere kvalificerer sig.

Lykkes det Thailand at kvalificere sig til U23-mesterskaberne, kan Jonathan Khemdee sætte kryds i kalenderen fra 1.–19. juni næste sommer, hvor turneringen spilles i Usbekistan.

OBs unge midterforsvarer er én af blot tre spillere i truppen, der ikke spiller på et hold hjemme i Thailand.

Den største profil må uden tvivl være Leicesters Thanawat Suengchitthawon, der normalt spiller for klubbens U23-hold. Han er også anfører for U23-landsholdet.

Den tredje er Ben Davis fra Oxford United i den tredjebedste engelske liga.

»Jonathan er en meget aggressiv spiller, og landsholdet vil helt sikkert drage fordel af at have ham med på holdet,« siger Thailands U19-landstræner Salvador Valero Garcia, der har fulgt Jonathan Khemdee, til mediet ballthai.com.

Jonathan Khemdee har spillet én kamp for OB – sidste sæsons anden pokalkvartfinale mod FC Midtjylland, som OB tabte 3-0.

I 2020 var han med til at blive dansk U19-mester med OB.