Det skulle have været et springbræt til en stor karriere i udlandet, da Bashkim Kadrii som teenager første gang troppede op i OB med prædikatet 'Den danske Zlatan'.

I stedet er klubben blevet det hjem, han har kunnet vende tilbage til igen og igen, og hvor han nu har spillet over 200 kampe i den stribede trøje. Vi spoler tiden 11 år tilbage til den første.

En sensommeraften i skotske Motherwell render det måske dyreste hold i OBs historie rundt, kæmpende for at holde fast i den 1-0-føring, der vil sende holdet videre til gruppespillet i Europa League. To minutter før tid bliver 19-årige Bashkim Kadrii sendt på banen.

»Det er kaotisk, og jeg er lidt rundtosset, da jeg kommer ind, fordi vi er presset i bund og skal forsvare resultatet,« fortæller Bashkim Kadrii til B.T. Når han tænker tilbage, står det som et stolt øjeblik, og det lykkedes da også for Kadrii og OB at gå videre.

At det var startskuddet til et langt forhold mellem angriberen og klubben, strejfede ham ikke dengang.

»Da jeg var ung, skulle jeg bare vise mig frem og gøre det godt. Jeg tænkte ikke, jeg skulle nå 200-300 kampe for klubben. Det var bare om at spille frit uden pres,« husker han.

Men Motherwell-kampen blev den første af indtil videre 202 kampe for OB. Milepælen gør Bashkim Kadrii superstolt, men han er ikke færdig. Han vil spille flere kampe for klubben.

»Jeg havde ikke set det komme. Det er mange kampe for én klub, men jeg trives her og har altid følt mig velkommen,« siger Kadrii og kalder OB for 'min klub'.

Bashkim Kadrii græmmes over et hjemmebanenederlag på 0-4 til AaB i 2012. Gode og dårlige oplevelser har været med til at skabe et specielt bånd mellem Kadrii og OB.
Bashkim Kadrii græmmes over et hjemmebanenederlag på 0-4 til AaB i 2012. Gode og dårlige oplevelser har været med til at skabe et specielt bånd mellem Kadrii og OB. Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

To gange har OB solgt Kadrii, der for snart et år siden vendte hjem til OB, så han nu er i gang med sin tredje periode i klubben.

»Det er svært at sammenligne perioderne. Den første var mere fri for mig, fordi jeg var ung og skulle udvikle mig personligt. I anden periode var jeg en af de ældre og bærende kræfter, så der var større pres for at præstere. Det handlede om at få holdet til at vinde, hvor jeg første gang blev trukket lidt op af de andre,« fortæller Kadrii, der dengang havde stjerner som Peter Utaka og Eric Djemba-Djemba som holdkammerater.

»Den anden periode var sindssygt god, fordi klubben var gået så lang tid uden at komme i top-6. Det lykkedes vi med, og jeg blev solgt igen.«

Mens den nuværende periode startede med flere flotte mål i foråret, er den nu 30-årige angriber løbet ind i en scoringskrise, der i disse uger svæver som en mørk sky over kærlighedsforholdet mellem klub og spiller.

»Selvfølgelig er det frustrerende nu, fordi det ikke spiller, som det skal. Men der er tid til at rette op på det, så det er alt for tidligt at konkludere noget,« fastslår Kadrii, inden han selvsikkert konstaterer, at han er god i modgang.

»Det synes jeg, at jeg har vist. Jeg har været igennem meget modgang, hvor jeg er kommet tilbage.«

Og hvad med den store udlandskarriere, han forestillede sig som ung? Den har indtil videre bragt ham forbi USA og Saudi-Arabien.

»Det var ikke de to lande, jeg drømte om, da jeg var yngre. Men det er sådan, det har udviklet sig med de skader, jeg har haft,« fortæller Bashkim Kadrii og tilføjer:

Bashkim Kadrii mener, det nærmest har været to forskellige klubber, han har oplevet i OB. Første gang vrimlede det med dyre, etablerede stjerner. Nu ligger fokus på egne talenter fra akademiet.
Bashkim Kadrii mener, det nærmest har været to forskellige klubber, han har oplevet i OB. Første gang vrimlede det med dyre, etablerede stjerner. Nu ligger fokus på egne talenter fra akademiet. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er skaderne, der gør, at jeg ikke har spillet i en større europæisk liga. Jeg sad ude i lang tid, min udvikling gik måske lidt i stå, og så kommer der bare nye og yngre spillere frem, der er mere iøjnefaldende og har et større salgspotentiale.«

»Jeg tror og håber … eller ikke håber, men jeg tror, skaderne har været en hæmsko for mig.«

Han fortæller, at der har været interesse for ham fra en større europæisk liga, men at der aldrig har været et konkret tilbud, han skulle sige ja eller nej til.

»Det ærgrer mig ikke lige nu, men det gør det nok om nogle år. Det er, hvad det er, og der er ikke nogen, der skal have ondt af mig, for jeg har haft en god karriere.«

Nu skal det ikke lyde, som om Bashkim Kadriis karriere er ved at være ved vejs ende. Han agter at spille en del år endnu.

»Det, håber jeg da, jeg kan. Så længe mit knæ kan holde til det, og jeg ikke har problemer. Jeg har ikke været skadet i lang tid, og jeg føler mig godt tilpas fysisk, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle blive ved,« fortæller han.

»Jeg bliver tit spurgt, hvad der skal ske efter fodbolden, men jeg har ikke gjort mig de store tanker om det endnu. Det begynder jeg først med, når jeg har et år eller et halvt tilbage,« siger han og griner affærdigende på spørgsmålet om, hvorvidt han kan se sig selv som træner efter karrieren.

»Lige nu prøver jeg bare at få tingene vendt, så vi kan komme længere op i tabellen.«

Andre læser også