Den tidligere landsholdsspiller Nicklas Bendtner må sige farvel til sin Porsche. Den konfiskeres torsdag af Københavns Byret i en sag om trafikforseelser.

Desuden idømmes den 33-årige fodboldspiller en bøde på 40.000 kroner, oplyses det i retten.

I sagen var Bendtner tiltalt for flere gange at have kørt uden gyldigt kørekort. Han er tidligere blevet frakendt førerretten i Danmark i tre år.

I et retsmøde torsdag for en uge siden forklarede han, at han af sin advokat havde fået at vide, at han lovligt kunne køre igen på sit britiske kørekort.

Det er en Porsche som denne, Nicklas Bendtner har fået konfiskeret.
Det er en Porsche som denne, Nicklas Bendtner har fået konfiskeret. Foto: Daniel ROLAND
Vis mere

Hans forsvarer har afvist, at der var grundlag for at konfiskere køretøjet.

»Jeg har været af den overbevisning, at jeg har kørt med et gyldig kørekort,« sagde Nicklas Bendtner adskillige gange under retsmødet og forklarede, at han ikke vidste, at han risikerede at miste sin bil.

Alligevel mister han altså sin Porsche Taycan Turbo S – en elektrisk sportsvogn – som han købte i december for cirka to millioner kroner.

B.T. har kontaktet Bendtners advokat, Anja Velbæk Mouridsen, men det har i skrivende stund ikke været muligt at få en kommentar. I april varslede hun, at man muligvis ville anke sagen til landsretten i tilfælde af, at Bendtner ikke blev frifundet.

Den tidligere Arsenal-spiller behøvede ikke at møde op i Københavns Byret i det indre København torsdag, da han modtog sin dom elektronisk.

Der er tale om syv forhold, Nicklas Bendtner altså har været tiltalt for. Fem gange omhandler kørsel uden gyldigt kørekort, mens de to resterende omhandler hastighedsovertrædelser.

Sidstnævnte dækker over to gange, hvor Bendtner har kørt for hurtigt: henholdsvis 58 kilometer i timen i en 50 kilometerzone og så et voldsommere tilfælde, hvor han kørte 157 kilometer i timen på Helsingørmotorvejen, hvor han måtte køre 110.

Dem erklærede den tidligere landsholdsspiller sig skyldig i.

Det vides ikke lige nu, hvor mange af tilfældene Bendtner er kendt skyldig i. Men der er tale om mindst tre af tilfældene, da det var minimumsbelægget for at konfiskere Porschen.

Betaler Bendtner ikke den medfølgende bøde på 40.000 kroner, skal han i fængsel i 20 dage, og samtidig skal han betale sagens omkostninger, skriver Se og Hør.

Under retsmødet i sidste uge kom det også frem, at Nicklas Bendtner har fremvist flere forskellige kørekort til politiet, de gange han er blevet stoppet. Det skyldes ifølge den 33-årige mand, at det ene var blevet væk – hvorefter han bestilte et nyt – inden han fandt det igen og ved en fejl fik vist det forkerte.

I 2013 fik Nicklas Bendtner den største bøde i danmarkshistorien, da han fik en dom for spirituskørsel i København.

Målscoreren måtte punge ud med 842.000 kroner og fik frataget sit kørekort i tre år.

Nicklas Bendtner fik også 50 dages ubetinget fængsel i en voldssag mod en taxachauffør. Det skete i 2018.