Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der har været skrevet og sagt meget om den legendariske Formel 1-kører Michael Schumacher, siden han på en skæbnesvanger decemberdag i 2013 var ude for en tragisk skiulykke.

Men meget lidt af det har handlet om hans tilstand, som familien helt bevidst har holdt ude af offentligheden. Men nu er der sjældent nyt om, hvordan tyskeren har det.

For under en prisuddeling afslørede næstformanden for Ferrari, Piero Ferrari, at Schumacher ikke er i stand til at kommunikere. Det skriver news.com.

»Jeg er ked af, at vi i dag snakker om ham, som var han død,« sagde bossen foran gæsterne i Rom og fortsatte:

»Han er ikke død. Han er der, men han kan ikke kommunikere.«

Michael Schumacher kørte for Ferrari fra 1996 til 2006.

For nylig åbnede Schumacher-familien en smule op for, hvordan livet for racerlegenden ser ud i dag, da Netflix-dokumentaren 'Schumacher' landede i midten af september.

»Michael er her. Han er anderledes, men han er her, og det giver os styrke. Vi er sammen. Vi bor sammen derhjemme. Vi går til behandlinger. Vi gør alt, hvad vi kan, for at Michael får det bedre og for at sikre, at han har det godt,« siger racerkørerens hustru, Corinna Schumacher, blandt andet.

Michael Schumacher og konen Corinna.
Michael Schumacher og konen Corinna. Foto: J.L.Cereijido
Vis mere

»Han skal mærke vores familie, vores bånd. Uanset hvad, vil jeg gøre, hvad jeg kan. Vi prøver at komme videre som familie, som Michael ville have ønsket det – og stadig ønsker det. Vi kommer videre i vores liv.«

Den i dag 52-årige tysker styrtede på en pist i de franske alper i december 2013. Her slog han hovedet og røg i koma med en alvorlig hovedskade på trods af, han havde hjelm på.

Siden har han ikke været set i offentligheden, mens meget lidt er sluppet ud om hans tilstand.

Og netop den del adresserer den syvdobbelte Formel 1-verdensmesters hustru også i dokumentaren.

»'Privat er privat', som han altid sagde. Det er meget vigtigt for mig, at han kan fortsætte med at nyde sit privatliv så meget som muligt. Michael beskyttede os altid, og nu beskytter vi Michael.«

Andre læser også