Fra interessant til brandvarm.

Rygterne om Christian Eriksen og FC Barcelona er taget til, efter at den katalanske storklub har fået en kold skulder fra den franske superangriber Antoine Griezmann.

Spanske Sport.es skriver fredag, at Eriksen nu er førsteprioritet i FC Barcelona. Men det kan blive en ubehagelig oplevelse for kassereren i den spanske klub, der nok må passere den magiske millardgrænse - og lidt til - for at få papir på Christian fra Middelfart.

For ifølge Sport.es render Eriksen rundt med et prisskilt lydende på svimlende 225 millioner euro - godt og vel 1,6 milliarder danske kroner!

HER ER DET FÆLLES NORDISKE VM-HOLD. DANSKERNE STORDOMINERER!

»Tottenham er ikke en sælgende klub, og der er ingen frikøbsklausuler i England, så det bliver derfor svært at gennemføre en handel. I princippet ligger hans værdi på omkring 225 millioner euro. Lægger man de penge, som klubben ønsker at bruge på andre handler, sammen med de penge, man havde lagt til side til Griezmann, så kunne klubben godt lave handlen, der ville tilfredsstille fansene - men er det for mange penge?,« skriver det spanske medie.

Og det er netop spørgsmålet. For den astronomiske pris kan være det, der sætter en stopper for skiftet. Tottenhams formand, Daniel Levy, er kendt som en benhård forhandler, der som regel får sin vilje. Og tidligere har Mundo Deportivo skrevet, at Eriksen koster 1,2 millarder kroner - og at dette med stor sandsynlighed vil få Barcelona til at trække følehornene til sig.

Men vil Barcelona have ham, så er det det, Eriksen koster. Det vurderer partner og sportsøkonom hos revisionsfirmaet, Jesper Jørgensen, der i en årrække beskæftiget sig med økonomien i international topfodbold:

»Historisk set er VM-årene nogle år, hvor det hele går lidt agurk. Der kommer nogle transferbeløb i år, som kommer til at gå igennem loftet, så jeg vil ikke være forundret, hvis Christian Eriksen ender blandt de allerdyreste, hvis han bliver solgt,« siger han til B.T.

»Klubber som Manchester United, Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Chelsea og Paris Saint-Germain sidder og følger de spillere, som virkelig kan rykke dem, og det, der sker, når der først går hul på bylden, så kommer der gang i transferkarrusellen, og kampen blandt de store klubber om de allebedste spillere er benhård.«

Ligesom Sport.es peger Jesper Jørgensen på Tottenhams sunde økonomi, som den altovervejende årsag til, at prisen på Eriksen kan blive presset helt op i de tynde luftlag.

»Tottenham ved at sikre alle sine store spillere nu. De har forlænget med manageren, de har forlænget med Harry Kane, og Christian Eriksen vil de helt sikkert også gerne forlænge med. De er interesseret i at holde sammen på det de har, så hvis Barcelona virkelig gerne vil have ham, skal de frem med den store pengepung. Tottenham er økonomisk stærk. Det skal man huske,« siger han.

B.T. har været i kontakt med Christian Eriksens agent, Martin Schoots, der ikke ønsker at udtale sig om midtbanestjernens fremtid før efter VM-slutrunden. Og Eriksen selv har indtil videre ikke ønsket at kommentere sin fremtid.

Andre læser også