Tre VM-hold fra Norden… Det er ikke dumt, vel?

De kommende uger bliver der rig mulighed for både at skrige ’Heja Sverige’, når de blå-gule naboer fra den anden side af Øresund prøver kræfter med blandt andet de forsvarende verdensmestre fra Tyskland. Men der skal også klappes i takt og råbes ’Huuh’, når de imponerende islændingene endnu engang forsøger at trodse naturloven og stoppe nogle af verdens bedste fodboldspillere – denne gang den måske bedste af dem alle, Lionel Messi.

Og så er der selvfølgelig Danmark. Det danske landshold fuldender treenigheden af nordisk tilstedeværelse i Rusland, når hele tre skandinaviske landshold deltager i verdens største fodboldfest.

Sveriges start-11 mod Danmark.
Sveriges start-11 mod Danmark. Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT
Vis mere

Islands start-11 mod Norge.
Islands start-11 mod Norge. Foto: Hanna Andrésdóttir
Vis mere

Men hvem skal egentlig på et fællesnordisk VM-hold? Hvilke spillere ville udgøre de 11 startere, hvis de tre skandinaviske VM-nationer skulle stille ét hold. Det har B.T. sat sig for at finde ud af.

Vi har derfor bedt to fodboldeksperter fra hvert af de tre nordiske VM-lande sætte deres bud på det stærkeste hold. De i alt seks eksperter fra henholdsvis Island, Sverige og Danmark har haft frit valg til at vælge så mange spillere fra hvert landshold, de ville. Der var blot ét dogme. De skulle vælge blandt spillere, der er med ved VM. Derfor ingen Zlatan Ibrahimovic, og heller ingen Nicklas Bendtner for den sags skyld.

B.T. har samlet de seks eksperters bud og herefter sat et samlet hold bestående af de 11 spillere, der i alt har fået flest stemmer. Det kan du se i den interaktive grafik herunder.

Antal stemmer indikerer hvor mange eksperter, der har valgt den spiller.

Andre læser også