Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Simon Kjær glemmer aldrig datoen 29. november 2021.

For mandag aften blev den danske landsholdsstjerne tildelt 18.-pladsen i årets Ballon d'Or-uddeling, hvor verdens bedste fodboldspiller blev kåret.

Men ikke nok med det enorme skulderklap, som den 32-årige dansker fik ved at blive udpeget som den 18. bedste fodboldspiller i indeværende kalenderår, der var også et øjeblik, hvor han var aftenens helt store hovedperson.

For undervejs i showet begyndte den tidligere Chelsea-angriber Didier Drogba at storhylde den danske kaptajn foran hele salen – ja, faktisk foran hele verden.

Simon Kjær til mandagens prisuddeling sammen med hustruen, Elina Gollert Kjær.
Simon Kjær til mandagens prisuddeling sammen med hustruen, Elina Gollert Kjær. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

Pludselig stod den ivorianske stjerne på scenen og holdt en tale for Simon Kjær. Du kan se talen i en video nederst i artiklen.

»Det betyder virkelig noget for mig. Jeg vil hylde en mand, der gjorde en forskel i år. Denne mand er en helt. Det er større end fodbold. Og det er mit højdepunkt fra i år. Tak, Simon Kjær,« sagde Drogba på scenen.

Årsagen til de flotte ord var da også ganske indlysende. For hyldesten af danskeren skyldes hans ageren i Parken 12. juni, hvor Christian Eriksen faldt om med hjertestop.

Her var landsholdskaptajnen blandt andet en af de første, der løb hen til Eriksen og var afgørende for, at danskeren kom til bevidsthed inde på græsplænen efter flere minutters hjertemassage.

Den store hyldest og placeringen i Ballon d'Or-uddelingen er da også noget, der betyder en del for Simon Kjær dagen derpå.

Det fortæller AC Milan-forsvareren tirsdag i et opslag på Twitter.

'Stolt og beæret. Uforglemmelig aften i Paris,' skriver han.

Lionel Messi løb med titlen som vinder af Ballon d'Or – for syvende gang i karrieren. Polske Robert Lewandowski blev nummer to, mens Jorginho fra Italien blev tildelt tredjepladsen.

Simon Kjær endte med at få otte stemmer i afstemningen om verdens bedste fodboldspiller. Lionel Messi hev titlen hjem med 613 point.

Andre læser også