Så er bossen tilbage.

Åge Hareide er efter to missede landskampe på benene igen og tilbage på kontoret, så han kan passe sit job som landstræner for det danske herrelandshold i fodbold.

Mandag havde nordmanden første arbejdsdag i halvanden måned efter, at han i sommer blev opereret i knæet.

Efterfølgende fik han så en infektion i knæet, der først holdt ham fra landsholdsudtagelsen til kampene mod Gibraltar og Georgien tidligere i september.

Åge Hareide forventer at være med den 12. oktober mod Schweiz.
Åge Hareide forventer at være med den 12. oktober mod Schweiz. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Senere hen måtte nordmanden melde afbud til først Gibraltar-kampen og efterfølgende også Georgien-kampen, hvor assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson i stedet sad ved roret for herrelandsholdet.

»Jeg har det fint nu. Jeg har fået fantastisk pleje i løbet af den sidste halvanden måned. Professionel hjælp og dygtige folk omkring mig, så det sætter jeg stor pris på.«

»Men jeg havde det skidt undervejs, og specielt når der kommer to landskampe oven i det hele også, så var det hårdt,« siger Åge Hareide til DBU's egen tv-kanal.

Det er ellers ikke meget, man har hørt til Åge Hareide siden juni. Sidst Hareide var med landsholdet, var den 10. juni i en 5-1-sejr over Georgien, og få dage efter præsenterede DBU Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst som kommende landstrænerteam efter EM 2020.

Hareide selv skrev i en sms til B.T. i forbindelse med nyheden, at han havde det fint, men at han syntes, timingen var ærgerlig. Siden da har han udtalt sig til norske VG og Dagbladet, at alt er aktuelt efter EM 2020, og at han igen var ærgerlig over, at DBU valgte at offentliggøre nyheden så tidligt.

Jon Dahl Tomasson blev i stedet forholdt landstrænersituationen i forbindelse med sidste landsholdssamling, hvor hans budskab var, at det ikke ville komme til at spille nogen rolle frem mod EM 2020.

Åge Hareide forventer således selv at være fuldt ud på benene og med hos det danske landshold igen, når de spiller en skæbnesvanger EM-kvalifikationskamp mod Schweiz i et udsolgt Telia Parken den 12. oktober.

Foruden første arbejdsdag efter operationen havde Hareide fødselsdag mandag. Han fyldte 66 år.