Graviditet og topidræt har flere gange de seneste år været et stort debatemne.

Nu lukker fodboldstjernen Alex Morgan munden på dem, der mener, at man ikke kan holde sin sport ved lige, når man er højgravid.

Den 30-årige amerikaner blev verdensmester med USA i sommer. Siden er hun blevet gravid og venter barn til april, hvilket vil sige, at hun i øjeblikket er syv måneder henne i sin graviditet.

Det stopper hende dog på ingen måde fra at fortsætte sin træning.

Flere gange har både Alex Morgan selv samt en teknisk træner fra Nike ved navn David Copeland-Smith delt videoer af den 30-årige verdensmester, der holder sin teknik ved lige. Flere medier, heriblandt The Guardian og Business Insider, har samlet historien op.

Andre atleter har tidligere gjort hende kunsten efter - men dog ikke mens, de var lige så langt henne.

Eksempelvis var tennisstjernen Serena Williams netop blevet gravid, da hun i 2017 vandt Australian Open. Det sammen gjaldt håndboldstjernen Estavana Polman, der var blevet gravid med kæresten Rafael van der Vaart før EM i 2016.

David Copeland-Smith fortæller til norske Dagbladet, at det er Alex Morgans normale træningsøvelser, hun dyrker under sin graviditet.

»Helt ærligt har jeg ikke justeret på noget i forhold til Alex' graviditet. Vi har trænet i 10 år, og alt vi gør er at forbedre spillet. Det handler om at holde henne skarp under graviditeten.«

»Hun er nådesløs, og det er tydeligt, at hun arbejder for at komme med i OL-truppen, og mit job er at sørge for, at hun bliver klar,« siger han til Dagbladet.

Alex Morgan forventer at være tilbage hos sit hold, Orlando Pride, allerede i maj, og hun sigter altså mod at være tilbage i topform til OL i Tokyo denne sommer.

30-årige Alex Morgan vandt OL-guld med USA i 2012 samt VM i 2015 og 2019. Hun har tidligere været nomineret til verdens bedste fodboldspiller, blandt andet i 2019, hvor hun blev nummer to efter landsmandinden Megan Rapinoe.