Trænerfyringer, opsigtsvækkende opsigelser og økonomiske hovedbrud.

Det er det, der fylder italiensk fodbold i disse uger, hvor flere toptrænere enten er blevet fyret eller selv har forladt deres poster.

Noget, der ligeledes har sendt støvlelandets nationalsport i knæ.

»Der er kæmpe økonomiske problemer efter coronakrisen. Ingen indtægter i et år har gjort, at alle klubberne er nødt til at skære i lønningerne og på transferbudgettet, og det har skabt ballade på trænerfronten,« fortæller den danske fodboldlegende Preben Elkjær til B.T.

63-årige Preben Elkjær har en lang fodboldkarriere bag sig – blandt andet med mange år i italiensk fodbold.
63-årige Preben Elkjær har en lang fodboldkarriere bag sig – blandt andet med mange år i italiensk fodbold. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

En af de større bomber, der ramte italiensk fodbold i sidste uge, var mestertræner Antonio Contes beslutning om at forlade Inter. Blot få uger efter at have sikret Milano-klubben et tiltrængt mesterskab.

Beslutningen kom da også som en stor overraskelse for den tidligere landsholdsangriber:

»Det er helt vildt opsigtsvækkende, at han smuttede. Han var i gang med et stort projekt, som jo så ud til at lykkes. Men har man fulgt Conte de senere år, så ved man også, at der hver eneste sæson er problemer med ham og ledelsen,« siger Preben Elkjær og fortsætter:

»Han er jo kendt for at brokke sig, hvis han ikke får sin vilje, og krisen har gjort, at en klub som Inter er nødsaget til at presse priserne ned. Og det går ikke, for han ved, at han skal vinde hvert år, og når han så kunne se, at det blev meget svært, så valgte han at gå.«

29-årige Christian Eriksens cheftræner Antonio Conte er fortid i Inter.
29-årige Christian Eriksens cheftræner Antonio Conte er fortid i Inter. Foto: JENNIFER LORENZINI
Vis mere

Efter den karismatiske træners afsked med de nykårede italienske mestre er Simone Inzaghi nu i stedet udset som den oplagte kandidat til at overtage trænersædet i Inter.

Og det kommer til at få stor betydning for Christian Eriksens rolle i klubben, vurderer Elkjær.

»Normalt skal Eriksen jo altid spille, og jeg tror også, en ny træner vil se det på samme måde, for de vil jo gerne have ham i gang. Snakken har tidligere gået på, at 'det må Eriksen sgu kunne gøre bedre'. Det tog ham lidt tid at lære mentaliteten og kulturen at kende, men det har han så lært nu,« forklarer han og fortsætter:

»Simone Inzaghi er en helt anden og mere rolig type end Antonio Conte, og jeg tror, det passer meget godt til Eriksen.«

Antonio Conte og Christian Eriksen i den netop afsluttede sæson.
Antonio Conte og Christian Eriksen i den netop afsluttede sæson. Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

Antonio Conte stoppede i forrige uge i Inter efter en gensidig aftale, lød det.

Årsagen var ifølge flere medier, at Inter angivelig har en plan om at sælge en eller flere profiler af økonomiske årsager, da klubben har problemer med at leve op til det europæiske fodboldforbunds regler om Financial Fair Play, hvilket er en forudsætning for at deltage i Champions League.

Noget, der efter sigende fik Antonio Conte til at søge væk fra klubben, fordi han i stedet ønskede at fortsætte opbygningen af et europæisk storhold.

Italienerens afsked med klubben kom dog som et gigantisk chok for Christian Eriksen og resten af truppen. Den historie kan du læse mere om HER.