Christian Eriksen blev sendt i regulær choktilstand i sidste uge.

For Antonio Contes beslutning om at stoppe som træner i Inter – blot få uger efter at have vundet det italienske mesterskab – var en kæmpe bombe, der eksploderede i Milano-klubben.

Det fortæller den danske stjerne mandag til TV 2 Sport:

»Det var en kæmpe overraskelse. Det er meget specielt, når man lige har vundet et mesterskab med holdet og truppen. Det er absurd, fordi jeg læste om det, som alle andre gjorde. Og lige pludselig så var han væk.«

29-årige Christian Eriksen står lige nu uden træner i Inter.
29-årige Christian Eriksen står lige nu uden træner i Inter. Foto: DANIELE MASCOLO
Vis mere

Den karismatiske italieners afsked med storklubben lå bestemt ikke i kortene, selv om rygterne havde svirret i de lokale medier, fastslår landsholdsspilleren.

»Vi har hele tiden været gode venner. Han har set fodbold på én måde, og jeg har set fodbold på en anden måde. At han er stoppet er kommet som en stor overraskelse. Det var lidt ud af det blå, lige som vi havde vundet. Så det var en stor overraskelse,« siger 29-årige Eriksen på et pressemøde.

Derfor er det da også en Inter-trup, der lige nu er efterladt i total uvished, indrømmer danskeren:

»Hvad der skal ske, ved jeg desværre ikke, og det fokuserer jeg ikke rigtig på endnu. Fokus er på EM. Så må Inter komme efter, når jeg engang skal tilbage dertil.«

Antonio Conte og Christian Eriksen i den netop afsluttede sæson.
Antonio Conte og Christian Eriksen i den netop afsluttede sæson. Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

Antonio Conte stoppede hos Inter efter gensidig aftale, lød det.

Årsagen var ifølge flere medier, at Inter angivelig har en plan om at sælge en eller flere profiler af økonomiske årsager, da klubben har problemer med at leve op til Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) regler om Financial Fair Play, hvilket er en forudsætning for at deltage i Champions League.

Noget, der efter sigende fik Antonio Conte til at søge væk fra klubben, fordi han i stedet ønskede at fortsætte opbygningen af et europæisk storhold.

Andre læser også