Rygterne har været massive, men nu siger han det endelig selv.

Nicklas Bendtner har nemlig spillet sin sidste kamp som professionel fodboldspiller.

Det erkender den tidligere landsholdsstjerne i programmet 'Bendtner & Philine' på Discovery+.

»Jeg savner det hver dag, men jeg er også godt klar over, at der er en slutdato i det her job,« forklarer den tidligere Arsenal-stjerne og fortsætter:

33-årige Nicklas Bendtner har spillet sin sidste kamp som professionel fodboldspiller, siger han selv.
33-årige Nicklas Bendtner har spillet sin sidste kamp som professionel fodboldspiller, siger han selv. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg tror, jeg skal bruge en masse tid på helt at forstå, at det egentlig er slut nu. Nu skal jeg i stedet finde noget andet at gå op i og måske finde nogle ting, som giver mig det, fodbold gav mig i alle de år.«

Den 33-årige danske stjerne forklarer ligeledes, at det har været svært for ham at være væk fra professionel fodbold de seneste 1,5 år. Især på grund af coronakrisens indtog i verden.

»Hele mit liv har jeg spillet fodbold, og så stopper det bare fra den ene dag til den anden. Så står man pludselig udenfor og egentlig gerne vil gøre en masse ting, men det har jeg ikke kunnet på grund af corona,« forklarer Nicklas Bendtner.

Siden han var teenager og skrev under på sin første kontrakt med Arsenal, har han kunnet se millionerne rulle ind på kontoen hver måned, mens han weekend efter weekend har modtaget fansenes hyldest.

Nicklas Bendtners sidste landskamp blev 5-1-sejren over Irland i 2017, hvor han scorede Danmarks sidste mål.
Nicklas Bendtners sidste landskamp blev 5-1-sejren over Irland i 2017, hvor han scorede Danmarks sidste mål. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men det er slut nu, og det kommer til at efterlade et kæmpe tomrum hos Bendtner, indrømmer han:

»Den følelse af at stå inde på stadion og det rush, man får, er umuligt at få andre steder.«

Selv om danskerne ikke skal forvente at se den tidligere stjerneangriber på banen mere, så kommer de med stor sandsynlighed til at opleve ham på sidelinjen.

For Nicklas Bendtner har nemlig planer om at blive træner en dag:

Nicklas Bendtners sidste professionelle klub blev FC København.
Nicklas Bendtners sidste professionelle klub blev FC København. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Fodbold er så stor en del af mit liv, at jeg ikke kan træde væk fra det, og derfor er jeg i gang med at tage træneruddannelsen, da jeg håber, at det kan give mig lige så meget eller måske endda mere, end det gjorde at være spiller. På den måde vil jeg stadig være en del af fodbold.«

Nicklas Bendtners sidste klub endte med at blive FC København, hvor han i december 2019 dog ikke fik forlænget sin kontrakt efter blot fem måneder i klubben.

Siden da har den danske superstjerne forsøgt at holde formen en smule i gang på oldboys-holdet i Tårnby FF.

I videoen øverst kan du høre Nicklas Bendtner sætte ord på karrierestoppet.