Alle kan begå fejl, men det vigtigste er at lære af dem. Således også på landsholdet og DBU, der har måttet sande, at en famøs taxatur under seneste samling i november blev genstand for en masse ballade.

Flere spillere røg i isolation, og for Erik Sviatchenko betød det eksempelvis, at flere års kamp for at komme tilbage på landsholdet endte med ét træningspas, og så var det hjem til Herning.

FCM-anføreren havde stuvet sig sammen med i hvert fald fem andre spillere i en taxa fra lufthavnen til træningslejren i Helsingør, og da det så viste sig, at en af medpassagererne i Robert Skov havde corona, var der ikke andet at gøre end at isolere sig.

Den slags episoder gør DBU nu tiltag for at gardere sig imod, men ellers er der ikke de store forandringer, fortæller Yussuf Poulsen.

Landsholdsspillerne var ekstra påpasselige inden afgang til Israel.
Landsholdsspillerne var ekstra påpasselige inden afgang til Israel. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi gør ikke mange ting anderledes i forhold til, hvad vi også har gjort på de andre samlinger. Jeg synes, at der er rigtig godt styr på det fra starten af i forhold til corona,« siger Yussuf Poulsen og tilføjer:

»I og med, at vi forrige gang havde det her tilfælde med Robert, hvor der røg mange spillere i isolation, har der i starten af lejren været lidt ekstra påpasselighed på grund af inkubationstiden, så vi har skullet spise med lidt mere afstand og sætte og for os selv og sådanne nogle ting, så der var meget fokus på det i starten i forhold til tidligere. Ekstra fokus. Men det er klart, at man bliver klogere, når ting sker, og jeg synes, at der har været supergodt styr på det,« forklarer angriberen og beretter, at man klog af skade har skiftet taxaerne ud:

»Vi har ikke nogen små taxaer. Vi har store busser, og fra lufthavnen havde vi også to små busser ekstra med, så vi kunne sidde meget adspredt i den periode i starten af lejren, hvor der stadig var en risiko, så vi, selv om man skulle være testet negativ første gang, så også tog højde for inkubationstiden,« siger han og tilføjer:

»Den er vi heldigvis ude over nu, og alle folk er heldigvis stadig negative, så vi er sikre i vores boble. Men det er klart, at der er taget ekstra hensyn denne gang, end der har været på de andre samlinger. Også i og med, at der har været situationer med spillere, der er blevet testet positive, så det hele er steppet up denne gang og blevet gjort bedre. Jeg synes, at folk gør det rigtig godt rundt om holdet for at optimere det,« lyder det fra Yussuf Poulsen.

Han rejste sammen med landsholdet hjem fra Israel fredag eftermiddag og har nu kurs mod Herning, hvor Moldova venter som næste opgave i VM-kvalifikationen.