Selvom coronavirus er det, der – naturligt nok – fylder mest i disse dage, slår Divisionsforeningen fast, at Superligaen bliver færdigspillet.

Det er i hvert fald det nuværende mål, forsikrer direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen. Men det bliver ikke uden alternative metoder.

Claus Thomsen fortæller nemlig, at Divisionsforeningen kan tage en række værktøjer i brug for at færdiggøre Superligaen.

Godt nok usædvanlige værktøjer, men de kan bruges, fastslår han. Det fortæller han til TV3 Sport, som du kan se øverst i artiklen.

Claus Thomsen.
Claus Thomsen. Foto: ARND WIEGMANN
Vis mere

»Hvis vi starter i vores egen andedam, så er der en praksis med, at der skal være tre nætter mellem kampene. Det er en etableret praksis, men det er faktisk ikke en regel. Hvis vi kommer i en situation, hvor den praksis skal fraviges, så gør vi det.«

Claus Thomsen fortæller videre, at det centrale for samtlige ligaer rundt om i Europa er at færdigspille indeværende sæsoner.

Derfor er et andet værktøj også, at ligaerne får rådighed til at kunne afvikle kampe på Uefa-dage, hvor spillerne normalt er med landsholdet.

Tirsdag afholder Uefa et stort møde for de nationale, europæiske fodboldforbund for at finde ud af, hvad der skal ske med sommerens EM.

Her regner Claus Thomsen ikke med, at der på mødet kommer en endelig beslutning, men allerede nu tænker man i løsninger til, hvis EM bliver afholdt som normalt eller bliver udskudt.

»Det ville være rart, hvis EM bliver skubbet. Det er klart, det giver os muligheder. Men når vi kigger ned i den her alternative værktøjskasse, så det her med at spille klubkampe under et EM eller spille Superligaen helt færdig, for eksempel at spille playoff-kampene under EM, det er slet ikke tabu. Og det er i øvrigt ikke ualmindeligt,« siger Claus Thomsen til 'Onside'.

Når det er sagt, understreger Claus Thomsen også, at det, der virkelig betyder noget midt i coronakrisen, er danskernes sundhed og sikkerhed, hvorfor man i Divisionsforeningen har øje på det som det første.

Superligaen, NordicBet Ligaen og 2. division blev 12. marts suspenderet i to uger.