Den frygtede coronavirus får nu også konsekvenser for Superligaen.

Alle fodboldkampe i Superligaen, 1. og 2. division er aflyst i de næste to uger. Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Det var onsdag aften, at statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede en lang række initiativer, som skal gøre, at antallet af smittede med coronavirus bliver holdt nede.

Det betyder, at regeringen blandt andet vil forbyde forsamlinger på mere end 100 personer fra mandag den 16. marts. Derudover holder alle skoler og uddannelsesinstitutioner lukket.

Også DBU oplyser, at alle fodboldaktiviteter i Danmark indtil den 29. marts er aflyst. For Superligaen betyder det, at det er de sidste to runder af grundspillet, der lige nu er suspenderet.

Heller ikke aftenens udskudte kamp mellem AGF og Randers FC bliver fløjtet i gang.

»Præcist hvad det får af betydning for afviklingen af turneringerne, kigger vi på den kommende tid. Her og nu handler det i første omgang på at reagere på myndighedernes udmeldinger og sikre, at vi i dansk fodbold gør, hvad vi kan for at mindske smitterisikoen,« siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

»Vi følger fortsat med i de udmeldinger, der kommer fra myndighederne. Hvad der rent praktisk kommer til at ske med de udsatte kampe og resten af sæsonen, melder vi ud, når vi ved mere,« siger han.

Allerede i sidste runde var der konsekvenser for den bedste danske række, da alle kampe blev afviklet uden tilskuere.

Hos FCK var der ikke kun dansk fodbold på programmet, for torsdag i næste uge står holdet til at skulle møde tyrkiske Istanbul Basaksehir i Europa League. Hvad der sker med den kamp, har klubben i skrivende stund ikke informationer om, lyder det.

Lige nu er det FC Midtjylland, der fører den bedste danske række med 62 point, mens FCK ligger nummer to med 50 point. I bunden ligger Silkeborg, Esbjerg og Hobro.