Superliga-klubben OB tager nu skrappe midler i brug mod coronavirus.

For alle spillerne fra Superligatruppen har fået klar besked.

»Vi tager situationen vedrørende covid-19 meget alvorligt, og efter statsministerens og de danske sundhedsmyndigheders udmelding og anbefalinger er vi kommet frem til følgende gældende for Odense Boldklub og den daglige gang i Ådalen,« skriver klubben.

Og her er der en klar besked til Superliga-truppen.

»Alle spillere skal holde sig hjemme og selvtræne,« lyder det i en udmelding på klubbens hjemmeside, ligesom det også fremgår, at klubben afventer en udmelding fra Divisionsforeningen i forhold til afviklingen af Superligaen.

OB skriver desuden, at for OB Amatør gælder det, at al aktivitet er lukket ned fra dags dato, og sådan fortsætter det i yderligere 14 dage fra mandag den 16. marts. Samme melding gælder for klubbens akademi.

Det vides endnu ikke, om Superligaen fortsætter. Meldingen indtil videre har været, at kampene bliver spillet for tomme tribuner i resten af marts.

Også AGF har reageret. Klubben har besluttet, at alle de medarbejdere, der kan, skal arbejde hjemmefra.

»I forhold til Fredensvang er der fortsat absolut ingen adgang for uvedkommende på vores træningsanlæg for hverken fans, publikum eller medier. Al træning og aktiviteter, der ikke vedrører 3F Superliga-truppen, er aflyst på ubestemt tid – i såvel 1880-regi som i AGF Talent,« skriver den jyske klub.

Torsdag aften spiller klubben Superliga-kamp mod Randers FC, og som det ser ud lige nu, bliver den ikke aflyst.

»I forhold til i går er intet ændret. Om der sker noget i løbet af i dag, ved vi af gode grunde ikke. Men som udgangspunkt spiller vi kampen i aften,« siger AGF's kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, til B.T.

Onsdag aften udsendte han til danske sportsjournalister de retningslinjer, som man beder overholde før, under og efter kampen.

»Undlad at give spillere/trænere/ledere hånd (eller kram, hvis nogle af jer skulle have det behov),« skrev man blandt andet og tilføjede:

»Hvis I har været i et risiko-område, været i kontakt med en coronasmittet person eller i kontakt med en person under mistanke for at være smittet (i karantæne) beder vi jer venligt, men bestemt om at blive hjemme. I mixed zone efter kampen vil der være et markeringsbånd mellem journalister og spillere. Dette beder vi jer respektere.«

Brøndby IF har ligeledes meldt ud, at Superliga-truppens træninger bliver lukket for offentligheden.

Det var onsdag aften, at statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede en lang række initiativer, som skal gøre, at antallet af smittede med coronavirus bliver holdt nede. Det betyder, at regeringen blandt andet vil forbyde forsamlinger på mere end 100 personer fra mandag den 16. marts. Derudover holder alle skoler og uddannelsesinstitutioner lukket.